*Nettavisen* Sport.

- Vi er preget av situasjonen

Foto: Scanpix

Gunnar Halle erkjenner at spillerne er preget av Lyns dramatiske situasjon.

14.09.09 09:41

LYN - AALESUND 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «15 dager igjen?» sto det å lese på lystavla på stadion under kampen. Lyn prøver i hvert fall ikke å skjule det økonomiske alvoret de befinner seg i, et alvor som slår ut i prestasjonene på banen også.

Det første baklengsmålet kom allerede etter to minutter, en enkel scoring der Tor Hogne Aarøy plutselig var alene med keeper. 0-2-målet like før pause så også billig ut, der Lyn-keeper Tyrel Lacey så ut til å ha såpe på hanskene fra Glenn Roberts’ heading.

- Spillerne er preget av situasjonen vi er i, og det blir ikke enklere når vi slipper inn et så tidlig mål, sier Halle til Nettavisen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Ser mørkt ut
Den tradisjonsrike osloklubben er i sin alvorligste krise noensinne, med konkursfare og nedrykk hengende over seg. Om to uker skal klubben ha stablet 17 millioner på beina, ellers blir det konkurs - og mulig fratrekk av poeng og tidlig degradering.

- Det er selvsagt ikke gunstig alt som skjer. Det er ikke godt å si hvor mye det påvirker det sportslige, men en viss innvirkning har det. Det ser mørkt ut, sier Halle.

Som var mest skuffet over at enkelte spillere ikke leverte bedre prestasjoner:

- Det var mye som var skuffende i dag. Vi presterte langt lavere enn jeg hadde forventet, og det var to, tre spillere som ikke gjorde jobben sin.

Debutanten Kasey Wehrman var han derimot fornøyd med.

- Han gjorde en god kamp. Han var en av dem som klarte seg best, synes jeg.

VIF neste
Nedrykk eller ikke, nå håper han laget vil avslutte sesongen med stil. Og allerede neste helg venter den største kampen av dem alle: Vålerenga, laget de ikke har tapt en seriekamp for siden 1981.

- At vi har VIF neste helg, tror jeg er bra for oss. Den kampen ser vi fram til. Den er viktig for spillerne, supporterne og klubben, uansett tabellposisjon, sier Halle.

Da må Lyn rydde opp i eget forsvar - og ikke bomme på sjanser av det kaliberet de hadde mot Aalesund. Både Davy Angan og Paul Obiefule hadde verdens høyeste skuldre da de skjøt himmelhøyt over alene med keeper i andre omgang.

- Det var noe forknytt over avslutningene våre i dag. Vi hadde sjansene, men ikke evnene dessverre, sier Halle.

Bak ham står Aalesunds - og eks-Lyn-spiller - Jonathan Parr. Han føler med gamleklubben.

- Det er trist det som skjer. Jeg må tenke på hva som er best for Aalesund, men jeg føler likevel med Lyn om dagen, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.