*Nettavisen* Sport.

- Vi er sykkelsportens Barcelona

Foto: (Team Sky)

Hvem mener Luke Rowe (bildet) er David Villa og Lionel Messi?

09.01.12 09:01

Luke Rowe er 21 år gammel, og en av nykommerne i Team Sky denne sesongen. Som mange av de andre guttene på laget, har waliseren gått sin skole via banesykling.

I helga vant han Madison-øvelsen med Andreas Müller på laget i Manchester. Det var hans første triumf som Sky-rytter, men unggutten vil også bli lagt merke til på brosteinen i årene som kommer.

- Jeg har kjørt amatørutgaven av Paris-Roubaix to ganger, og har gjort det bra der, selv om jeg kun var hjelperytter. Jeg har også blitt topp 10 to ganger under U23-rytternes Flandern rundt.

- Jeg kjører godt på brostein og jeg har som mål å delta i de rittene. Per nå tror jeg at jeg kan gjøre en god jobb for laget, men i framtiden ønsker jeg å kjøre inn resultater der også, varsler Luke Rowe via The Telegraph.

Møte med stjernene
Han er nemlig godt klar over at man må vente tålmodig på sjansene sine i det britiske storlaget.

Hvor enn man vender hodet, vil man møte blikket til en stjernerytter i Dave Brailsfords mannskap.

- Det er utrolig. Det er en ære (å være en del av laget).

- For meg – og for sykkelverdenen – er Sky det Barcelona er innenfor fotball. Det et er en stor ære, og jeg er nødt til å gripe muligheten med begge hendene og gi alt jeg har de neste to årene.

- Hvilken Barcelona-spiller føler du selv at du er?

- Jeg er sannsynligvis en av dem som sitter på benken. Vi har vår Messi og vår David Villa i Cav (Mark Cavendish) og Brad (Bradley Wiggins). Jeg vet at jeg har mye å lære og en lang vei igjen, men jeg er forberedt på å bite tennene sammen og gjøre det som skal til, forteller han.

Hadde Flecha-plakater
Rowe kjenner ryttere som Peter Kennaugh, Ben Swift, Ian Stannard, Geraint Thomas og Alex Dowsett godt fra akademiet til British Cycling.

Han avslører likevel at det aller største var å møte en av lagets utenlandske profiler.

- Å dra på treningsleir var omtrent som å dra på gjenforeningsfest hos en kompis, men du har også ryttere som Juan Antonio Flecha. Han er 35 år gammel og en skikkelig tøff klassikerrytter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Da jeg vokste opp, skjedde det med plakater av ham på veggene. Så var jeg plutselig på treningsleir med laget. Han kom bort til meg og sa: - Hei Luke, jeg er Flecha. Det var stort ettersom han har vært et av forbildene mine i så mange år, forteller unggutten.

Dersom du vil lese mer om rytteren, kan du lese hele intervjuet her! Her forteller han mer om Ardenner-klassikerne og målsettingen foran sommer-OL i Rio om fire og et halvt år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.