RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER (AFP)

- Vi får ikke omkamp

Sist oppdatert:
Irenes trener har gitt opp, men landet har nå kommet med en offisiell klage.

Tidligere torsdag sa Irlands justisminister Dermot Ahern at landet ville utfordre FIFA til å gi dem omkamp mot Frankrike, etter Thierry Henrys bevisste hands i forkant av det avgjørende målet som sendte Frankrike til VM.

Som sagt så gjort.

Nå har Irlands Fotballforbund (FAI) kommet med en offisiell uttalelse der de ber Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om omkamp.

- Den frekke og feilaktige avgjørelsen av dommeren da han godkjente målet har skadet integriteten til hele fotballspillet. Vi ber nå FIFA, som det styrende organ av vår sport, om å organisere det slik at denne kampen blir spilt på nytt, sier FAI.

Bekrefter handsen
De peker på at flere i ettertid har bekreftet at det var hands.

- Handsen har blitt bekreftet av FIFAs representant, dommerobservatøren, dommertrioen og til og med spilleren selv, sier FAI.

De mener det finnes presedens for at det kan gis omkamp.

Det irske fotballforbundet peker på en VM-kvalifiseringskamp i 2005 mellom Usbekistan og Bahrain. Der ble resultatet i ettertid dømt ugyldig på bakgrunn av en teknisk feil av dommeren.

Tror ikke på omkamp
Irlands trener Giovanni Trapattoni tror derimot ikke landet kommer noen vei med sin klage.

- Jeg kan ikke be om en omkamp, for jeg vet det er umulig. Når en dommer har bestemt seg, så blir det stående for min del, sier han ifølge Reuters.

Istedenfor kritiserte han FIFAs sene beslutning om å seede lagene i playoff'en, i tillegg til at han kom med et ønske om å droppe ekstraomganger og gå rett på straffesparkene ved en senere anledning. Dermed vil ikke laget som får hjemmekamp sist ha like stor fordel som de har nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere