- Vi får lett match

Foto: TV 2 Nettavisen

Den norske landslagsspilleren Patrick Thoresen tror på lett match i helgens OL-kvalifisering i ishockey. - Dette skal vi klare, sier han til TV 2 Nettavisen.

09.11.04 11:31

Norge møter Kina (torsdag), Serbia/Montenegro (fredag) og avslutter første OL-kvalifisering mot Ungarn søndag. Patrick Thoresen er ikke i tvil om hvem som blir den tøffeste motstanderen i turneringen.

- Kina og Serbia blir veldig lett match. Jeg kjenner ingen spillere på laget, men vet at disse lagene er lag vi normalt slår lett. Ungarn, derimot, er litt tøffere. Vi har slitt mot dem tidligere. Jeg tror likevel at vi slår dem. Norge er et bedre lag, sier den norske Djurgården-stjernen til TV 2 Nettavisen.

Før han påpeker:

- Det er ikke slik at vi tar lett på kampene. Det har skjedd «smeller» i ishockey tidligere. Men normalt, vinner vi alle tre kampene, og går videre i OL-kvalifiseringen som spilles i februar neste år.

Tilbake etter skade
Patrick Thoresen har nylig slitt med en langvarig skade, men er nå skadefri. Han gleder seg stort til å spille for landslaget igjen.

- Jeg har savnet stort å være på isen. Nå gleder jeg meg til å spille på landslaget. Det er alltid artig å samles, og vi er en god blanding av yngre og etablerte spillere, konstaterer Patrick Thoresen.

Han tror Storhamars keeper Jonas Norgren blir landslagets viktigste spiller i kampene mot Kina, Serbia/Montenegro og Ungarn.

- Jonas Norgren er en kjempespiller. Står han bra, kan dette være svært avgjørende for oss, tror Thoresen.

Shampo usikker
Espen «Shampo» Knutsen er usikker til landskampene på grunn av en nakkeskade.

- Jeg håper at Espen klarer å spille. Shampo er svært viktig for landslaget, mener Espen Knutsens lagkamerat i svenske Djurgården.

Patrick Thoresen gleder seg spesielt til å være tilbake i Stavangers ishockeyarena «Siddishallen».

- Sist jeg var her, var jeg fem år gammel og var på ishockeyskole. Men Siddishallen har vært kjent for sin gode stemning tidligere. Nå håper jeg at det blir fullt hus med 2000 tilskuere, som kan heie oss frem til OL, fastslår Thoresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag