*Nettavisen* Sport.

- Vi får nok kjørt oss

Mens Rosenborg allerede har spilt fire treningskamper, blir kveldens oppgjør mot trønderne Branns første virkelige styrkeprøve for vinteren. - Vi får nok kjørt oss, tror Mons Ivar Mjelde.

01.02.05 13:48

Sist fredag spilte et resvervepreget Brann-lag 0-0 mot Start i en drepende kjedelig treningskamp i Vestlandshallen. Da manglet Mons-Ivar Mjelde landslagskvartetten Raymond Kvisvik, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit og Bengt Sæternes, i tillegg til skadde Olafur Bjarnason, Robbie Winters og Martin Andresen.

Kommet lengre
I kveldens oppgjør mot Rosenborg går Kvisvik, Soma, Hanstveit og Bjarnason rett inn i startoppstillingen. Likevel tror Mjelde det kan bli for tøft mot de norske seriemesterne.

- Rosenborg har nok kommet litt lengre enn oss i forberedelsene. På grunn av de sene Royal League-kampene begynte vi ikke oppkjøringen før 20. januar, og har ikke kunnet spille kamper før nå. De er nok sterkere enn oss på papiret, og vi kommer til å få kjørt oss. Men det blir en fin test, sier Brann-treneren til TV 2 Nettavisen.

Møter Lokomotiv
Kampen mot Rosenborg skulle etter planen være Branns siste før Royal League-møtet med Malmø 12. februar, men nå har Mjelde innsett at laget trenger mer kamptrening før den skandinaviske turneringen sparkes i gang.

- Vi har avtalt en kamp mot Lokomotiv Moskva på torsdag. Vi føler at vi har bra kontroll i forhold til Royal League, men det er klart det er viktig med disse kampene.

Andresen på gang
Den islandske forsvarsduoen Olafur Bjarnason og Kristjan Sigurdsson sliter med småskader og spiller bare én omgang mot Rosenborg. Bengt Sæternes sliter også med belastningsskader i beina etter å ha vært på banen i alle landslagets kamper i Midtøsten, men kraftspissen er trolig kampklar allerede til torsdagens møte med Lokomotiv.

Det er definitivt ikke Robbie Winters og Martin Andresen, som begge sliter med lyskeskader. For sistnevnte er situasjonen imidlertid lysere enn på lenge.

Landslagskapteinen har begynt å trene med ball, og kjenner ingenting til skaden. Trolig er han tilbake i ordnær trening i løpet av tre uker, i god tid før seriestart.

Helstad på topp
Rosenborg stiller med tidligere Brann-helt Thorstein Helstad på topp i kveldens kamp.

- Thorstein har vist gode takter i det siste, og er en helt annen spiller nå enn da han kom til klubben. Vi kommer til å få mye mer glede av ham i år, sier RBK-trener Per Joar Hansen, som avslører at han primært regner Hamar-gutten i rollen som midtspiss.

«Perry» Hansen kan i likehet med Mons Ivar Mjelde glede seg over å ha sine landslagsspillere tilbake i klubbdrakt i kveld. Trønderne har imidlertid fortsatt en del spillere som sliter med skade. Vidar Riseth og hjemkomne Bjørn Tore Kvarme er trolig tilbake i løpet av uken, mens Miika Koppinen, Robbie Russel og Ørjan Berg fortsatt er et stykke unna.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner etter kampslutt i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.