*Nettavisen* Sport.

- Vi feiret bursdagen til Alex på asfalten

Foto: Poppe, Cornelius (NTB Scanpix)

De tre norske endte opp i samme massevelt.

05.07.13 20:18

ALBI/OSLO (procycling.no): Under to mil var syklet av fredagens Tour de France-etappe da det gikk en kjempevelt i hovedfeltet.

Ned gikk både Lars Petter Nordhaug (Belkin) og Alexander Kristoff (Katjusja).

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) var også midt oppe i tumultene, men skal som vanlig ha klart å komme seg helskinnet fra det.

- Jeg gikk i en skikkelig velt etter 15-20 kilometer. Edvald veltet ikke skikkelig, men jeg og Alex gikk ned. Vi feiret bursdagen til Alex på asfalten i Frankrike, vi norske, sier en noe forslått Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

Les også: - Hadde sett dumme ut med Edvald-opptrekk

Verst gikk det nok utover vestfoldingen som slo både hofte og kne i møtet med asfalten.

- Du ser kanskje at jeg står i S-posisjon her, fleipet Nordhaug som likevel skulle inn til sjekk hos en kiropraktor i etterkant av uhellet.

- Dette er ikke nok til å sette touren i fare?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg kan føle meg stiv og støl i noen fare, men det er ingen fare. Det så ut som Alex var litt forslått, men jeg tror det også hadde med å gjøre at det var tøft i bakken i dag, sier Belkin-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ERIC GAILLARD (Reuters)

Klar for Pyreneene
Lars Petter Nordhaugs lagkaptein, nederlenderen Bauke Mollema, krasjet på torsdagens etappe til Montpellier.

Da Mark Cavendish smalt i asfalten 30 kilometer før mål tok han Mollema med seg.

Fredag gikk imidlertid smertefritt for Belkin-lagets sammenlagthåp, og nå er 26 åringen fra Groningen klar for Pyreneene.

Lørdagens etappe har målgang på Ax 3 Domaines etter en 7.8 kilometer lang klatring med 8.2 prosent gjennomsnittlig stigning.

- Kroppen min var fortsatt litt stiv etter gårsdagens krasj, men det er ingenting alvorlig. I dag hang jeg meg ganske enkelt. I morgen er første skikkelige test for sammenlagtrytterne og jeg er klar, forteller Mollema.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.