*Nettavisen* Sport.

- Vi feiret med å bade i fontenen på Torvet

Jubler etter opprykk til 2. divisjon med Lillestrøm i 1973. Foto: LSK-arkivet

Ivar Hoff forteller om sitt beste fotballminne.

07.07.11 14:38

Tippeligaen er i ferd med å ta sommerferie, og det er kanskje du også? Nettavisen har på sin side ingen planer om å slutte å servere deg sportsnyheter, fotballsnadder og godt lesestoff. Hver torsdag resten av sommeren presenterer vi «mitt beste fotballminne» med kjente idrettsprofiler.

Først ut er den tidligere spilleren, treneren og nå sportsjournalist og reporter, Ivar Hoff.

- Mitt beste fotballminne er Lillestrøms opprykk til andredivisjon i 1973, svarer Hoff uten betenkningstid, da Nettavisen spør hva som er fotballprofilens aller sterkeste minne fra den grønne matta.

Sju år i tredjedivisjon
Etter å ha vunnet den norske serien i 1959, ble 60-årene et mørkt kapittel i Lillestrøm-historien. I 1967 var klubben svært nære nedrykk til fjerdedivisjon.

Hoff, som opprinnelig er fra Sør-Odal, avsluttet spillerkarrieren hos gultrøyene. I 1971 ble han oppmann i klubben.

Dette var også begynnelsen på en fantastisk Lillestrøm-epoke, som har resultert i fire seriegull og fem cuptriumfer.

Etter sju år i tredjedivisjon rykket LSK endelig opp til andredivisjon i 1973.

- Jeg husker vi slo Grue 2-1 på bortebane i den avgjørende kampen. Det var fantastisk! Vi feiret med å bade i fontenen på Torvet, mimrer Hoff.

Sesongen endte med intet mindre enn 15 seiere og kun tre poengtap. Den totale målforskjellen telte 67-11, hvor av Tom Lund, den store LSK-helten, sto for 26 scoringer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: LSK-arkivet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: LSK-arkivet

- Vært med på å vinne alt som kan vinnes
Siden klatreturen fra tredjedivisjon gikk det fort før kanarifuglene igjen prydet toppen av norsk fotball. I 1975 rykket klubben opp til eliteserien, og der har de befunnet seg siden. Ingen annen klubb har vært lengre i den øverste divisjonen.

I 1976, igjen med Hoff som oppmann, kom Lillestrøms første seriegull på 17 år, og året etter doblet klubben med sitt aller første cupgull.

- Siden opprykket fra tredjedivisjon med Lillestrøm har jeg fått være med på å vinne alt som kan vinnes i norsk fotball, forteller Hoff, som gjennom sitt engasjement har vært en av de viktigste bidragsyterne i moderniseringen av norsk fotball.

Lillestrøm var nemlig en av de første klubbene som lønnet spillere, og ble ikke videre populære for det. «Lillestrøm-mafiaen» ble de kalt, Ivar Hoff og de andre som styrte på Åråsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lillestrøm-mafian Foto: LSK-arkivet

- Lillestrøm vil alltid være laget mitt
Hoff forlot Lillestrøm og begynte trenerkarrieren i 1978. På slutten av 80-tallet kom han tilbake til de gule som styremedlem, og mellom 1991 og 1993 fungerte han som klubbens trener.

Han bekrefter at han fortsatt har et bankende LSK-hjerte.

- Jeg har vært innom mange klubber, men det har vært profesjonelt. Lillestrøm vil alltid være laget mitt, sier 63-åringen.

- Jeg syns de har gjort det brukbart denne sesongen. Det er mange unggutter som blomstrer, og det er selvfølgelig spennende med de 23 millionene som kom inn for salget av Ujah, sier Hoff, som tar ferie fra jobben i TV2 samtidig med Tippeligaen.

- Jeg gleder meg til noen turer til Sverige, før det blir et lengre ferieopphold etter sesongen, avslutter den store fotballprofilen.

Følg med om én uke, da kan du lese hva som er Mats Zuccarello Aasens beste fotballminne. Kanskje var det fotballstjerne NHL-spilleren skulle ha blitt?

Imens kan du dele ditt beste fotballminne i kommentarfeltet under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.