- Vi fikk RBK ned på jorda

Kjetil Rekdal synes Rosenborg kom til Oslo med litt for mye selvtillit, og mener trønderne kom seg ned på jorda søndag kveld.

24.04.06 10:56

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Det var ikke fordi lagene ikke prøvde. Det var heller ikke fordi lagene ikke kom til målsjanser. Vålerenga og Rosenborg spilte 0-0 fordi ingen var presise nok i avslutningene.

Akkurat det skal Rosenborg være mest glad for.

- Rosenborg var veldig høyt oppe da de kom hit. De er veldig opptatt av å skryte av seg selv. De skal få lov til det, Rosenborg er et godt lag, men det finnes flere gode lag i Tippeligaen, sier Kjetil Rekdal. Den siste uttalelsen kunne han unne seg etter at Vålerenga viste seg fra sin hittil beste side og var det beste laget på Ullevaals gressmatte søndag kveld.

Oslolaget skapte nemlig de fleste og største sjansene. Morten Berre burde scoret etter bare fem minutter, da han etter en liten krig i Rosenborg-feltet fikk stå alene på seks meter med ballen i beina. Han skjøt utenfor.

Helt i starten av andre omgang kom Vålerenga med hele arsenalet på én gang. 42 sekunder inn i omgangen skjøt Ardian Gashi i tverrliggeren - han hadde nesten hele målet åpent - og 1.30 minutter inn i omgangen skjøt Christian Grindheim i stolpen på et frispark fra 25 meter. 20 sekunder senere fikk Berre sjansen igjen. Denne gang fra 11-12 meter og på volley. Resultatet ble det samme som i første omgang: Ballen gikk utenfor.

Og før klokka viste 48 minutter hadde også Freddy dos Santos - for anledningen spiss - en kjempesjanse på 10 meters hold, som endte med noe som lignet på en pasning til keeper Lars Hirschfeld.

Det var tre hektiske minutter, ikke minst for Rosenborgs forsvar. Men også bortelaget skapte målsjanser - og den aller største hadde Steffen Iversen. Rosenborgs midtspiss fikk ballen alene på seks meters hold, men avslutningen var ikke god nok til å overliste Arni Gautur Arason.

- Dette er den beste kampen vi har spilt på evigheter. Kombinasjonsspillet til Rosenborg ble revet i stykker. Men du klarer ikke å presse Rosenborg tilbake i 90 minutter. Det er utopi. Og når du klarer å presse Rosenborg, må du score på sjansene, konstaterer Rekdal.

Thorstein Helstad skapte et par brukbare målsjanser i andre halvdel av sisteomgangen, mens Morten Berre ble dratt ned i feltet av Mikael Dorsin uten at dommer Per Ivar Staberg gjorde noe ut av det. Morten Berre ville ikke gjøre noe nummer ut av situasjonen, mens Kjetil Rekdal konstaterte at dommeren sikkert ville blåst dersom han hadde sett det.

Det spørs hva Rekdal sier når han leser Stabergs uttalelser til TV 2 Nettavisen.

Sjanseorgien til tross, kampen endte målløs og forlenget Vålerengas rekke av seriekamper uten seier til ni og lagets rekke av kamper uten scoring på hjemmebane til fem (ny klubbrekord), mens Rosenborgs rekke av seriekamper uten tap ble forlenget til åtte.

Og trønderne ligger fortsatt tre poeng foran Vålerenga.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.