- Vi føler oss som rockestjerner

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Slik er det å være norsk landslagshopper om dagen.

11.01.13 21:09

De norske hopperne imponerte stort i hoppuka, og onsdag fortsatte fremgangen da Anders Bardal tok sin første verdenscupseier for sesongen i polske Wisla.

Under fredagens lagkonkurranse i Zakopane ble det imidlertid en aldri så liten nedtur, der Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen endte på syvendeplass.

Skal vi tro onsdagens vinner Anders Bardal er det likevel godt å være norsk hopper om dagen.

- Det føles veldig godt. Det er dette man jobber for hele tiden. Det ga en god følelse å stå på toppen av seierspallen igjen, sier Bardal til Nettavisen.

- Det er bra stemning i laget. Vi er et lag som hopper med mye selvtillit. Hvis det er noen som ikke helt har dagen, er det andre som kommer inn og gjør det bra. Vi er med på å «pushe» hverandre, og det er bra, forklarer Bardal, som gir Norges østerrikske landslagstrener Alexander Stöckl mye av æren for suksessen.

- Han har hatt utrolig mye å si. Det er han som har fått oss inn i det nye systemet. Selv om resultatene har variert litt, så beholder han roen i laget, og da kommer resultatene etter hvert. Det er klart at han har mye av æren for det som skjer nå.

«Rockestjerner»
Bardal håper nå å følge opp onsdagens renn med nok en god plassering i Zakopane - bakken han tok sin første verdenscupseier.

- Zakopane er et av de største høydepunktene i sesongen. Det er en av de bakkene det kommer flest folk og der det er mest trykk. Jeg trives veldig godt i bakken, og har flere pallplasseringer der. Det er alltid artig å komme til Polen. Vi føler oss som rockestjerner her, sier Bardal.

Men det er ikke bare i Polen folk viser interesse for de norske hopperne. Hjemme i Norge er det nesten uvanlig stor begeistring for de landslagshopperne. Skiforeningen kunne fredag fortelle om rekordsalg til årets Holmenkollrenn, noe hopperne skal ha stor ære for.

- Det er ikke noe tvil om at det er hoppfeber. Det merker vi spesielt på hvor mye som ble skrevet om oss fra hoppuka, og også nå i ettertid. Vi merker at folk er interessert, sier Bardal.

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

Årets mannlige utøver
Etter onsdagens seier klatrer Anders Bardal opp på andreplass i verdenscupen sammenlagt. Men nordmannen tenker ikke på kampen i sammendraget mot verdenscupleder Gregor Schlierenzauer.

- Skulle jeg gjort det så hadde det blitt mange nedturer torr jeg. Vi får bare ta renn for renn. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen nå, og fortsetter det sånn blir det veldig bra, sier Bardal.

Fjorårets strålende innsats i verdenscupen har gjort at Bardal har blitt belønnet med to nominasjoner på lørdagens Idrettsgalla; «Årets mannlige utover» og «Årets navn».

- Det er stort å være nominert, selv om jeg ikke tror at jeg når helt opp. Det er ikke hvem som helst på de listene, sier hopperen beskjedent.

Uansett er det hoppingen som har førsteprioritering for Bardal når de norske gutta skal kjempe om nye topplasseringer i Zakopane denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hopp

Mest lest på Sport

Annonsebilag