Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi forhandler med Garmin

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Thor Hushovd er et skritt nærmere amerikansk arbeidsgiver.

Carlos Sastre, Thor Hushovd og resten av det Vuelta a España-klare Cervélo-laget møtte pressen i Sevilla fredag ettermiddag.

Det var så til de grader dagen derpå, etter at selskapet kunngjorde at laget opphører foran 2011-sesongen.

- Jeg ønsker å takke Cervélo for sjansen laget har gitt meg. Jeg vil også takke lagkameratene. Jeg er stolt over å ha vært en del av dette laget de siste to årene, fortalte Thor Hushovd fra podiet.

- For tungt for Cervélo
Fra samme plass kunne også generalmanager Joop Alberda endelig bekrefte at laget har opprett kontakt med Garmin-Transitions neste sesong. Et moment som procycling.no kunne avsløre allerede tirsdag denne uka.

Cervélo overtar rollen som utstyrsleverandør fra amerikanske Felt neste sesong. I tillegg følger en del av støtteapparatet og en rekke ryttere med på lasset. Alberda forklarte nedleggingen av proffsatsingene på følgende vis:

- Etter at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) plutselig forandret ProTour-reglene, måtte vi enten kutte ned på antall ritt eller øke budsjettene våre noe voldsomt. Det ble for tungt for Cervélo å gjøre det på egen hånd. De så etter sponsorer, men lyktes ikke med det arbeidet, fortalte Cervélo-direktøren.

En av regelendringene vil trolig være at ProKontinental-lagene får innført et poengsystem som de må benytte sparsomt for å komme seg inn i de største rittene. Uten Carlos Sastre på laget, ville det trolig blitt enda vanskeligere for det Sveits-baserte laget å motta invitasjoner neste sesong.

Garmin bryter med Felt
Fredag ettermiddag tikket det inn en pressemelding fra Garmin-laget, også. Her bekreftes samarbeidet med Cervélo foran neste sesong.

«I forkant av denne offentliggjøringen, ble det avholdt et møte mellom Felt Bicycles, som hadde opsjon for å fortsette som utstyrsleverandør for Garmin-Transitions i 2011. Etter en grundig vurdering fant Felt Bicycles ut at de ikke ville benytte seg av denne opsjonen», heter det i meldingen.

- Felt har vært en uvurderlig partner for oss siden starten og er et eksepsjonelt selskap, sies det fra Slipstream-hold.

Sykkelprodusenten avslutter med å holde fast ved at de kommer til å støtte både profflag og utøverne i fremtiden.

Stor interesse for Hushovd
Hushovd er en av rytterne som både er under kontrakt med Cervélo og har stående tilbud fra Garmin-Transitions. procycling.no skrev i torsdag at nordmannen har mottatt henvendelser fra flere store ProTour-lag de siste 48 timene. I Spania lettet nordmannen litt på sløret i forhold til sin egen framtid.

- Jeg har vært i kontakt med flere lag, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Det hele blir avklart i løpet av de neste dagene, fortalte Hushovd.

Så godt stilt er ikke alle lagkameratene hans. Philip Deignan er krass i kritikken av arbeidsgiveren etter at rytterne først ble informert om framtidsplanene denne uken.

- Vi har ikke hørt noe fra dem (direktørene) og vi har ikke fått noen forklaring. Vi er rimelig skuffet hele gjengen. Rytterne blir holdt utenfor hele veien. Vi er de siste som får vite om slike ting. Du hører rykter og historier hele veien, men vi prøver egentlig bare å fokusere på Spania rundt, fortalte irske Deignan til cyclingnews.com tidligere i dag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!