- Vi forsvarte oss som italienere

Foto: NTB scanpix

Ståle Solbakken og FC København fikk en god start i Champions League.

17.09.13 23:15

FC KØBENHAVN - JUVENTUS 1-1 :

- Vi er langt unna Champions League-standard, sa FC København-trener Ståle Solbakken til TV 2 dagen før det danske laget skulle spille mot Juventus i Parken.

Etter 90 minutter med fotball, er det ikke enkelt å være enig med den norske treneren.

FC København spilte til tider strålende fotball, og «de danske drenge» klarte til slutt et 1-1-resultat mot Juventus tirsdag kveld.

- En veldig stor prestasjon, sier Ronny Deila i Viasat-studioet etter kampslutt.

Særlig i første omgang var FCK gode, men ble slitne og slapp Juventus mer med i kampen etter hvert. Bare en god Johan Wiland mellom stengene hindret tap i Champions Leagues åpningskamp.

- De spilte en veldig god førsteomgang, slapp ikke Juventus til i det hele tatt og klarte å skape sjanser selv, mener Deila.

- Som italienere
Det var derfor en meget lykkelig nordmann som møtte Viasat 4s reporter etter drømmestarten i Champions League.

- Første omgang var nesten perfekt defensivt. Vi har ikke mange treninger sammen, derfor er kanskje dette det beste vi kan prestere på dette tidspunktet. I andre omgang ble avstandene større i laget, vi ble trøtte og gjorde feil, men samtidig var hjertet med oss hele veien, sier Solbakken til Viasat etter kampen.

Han mener danskene reddet seg mye på fandeninvolskheten.

- Vi hadde en god keeper, og vi forsvarte oss slik italienere vanligvis forsvarer seg i eget felt, sier nordmannen.

Danskene tok ledelsen allerede etter 14 minutter, da en dødball endte opp hos Nicolai Jørgensen. Lysluggen var kald foran Gianluigi Buffon og sendte ballen i mål fra fem meter.

Solbakken jublet som besatt på sidelinjen etter hjemmelagets drømmestart. Juventus jobbet for å slå tilbake, men da dommeren blåste for pause, sto det fortsatt 1-0 på måltavla.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Syv minutter ut i andre omgang trodde de fleste at utligningen var et faktum, for Carlos Tevez kom plutselig alene med keeper Johan Wiland i FCK-buret. Den tidligere City-spissen skjøt imidlertid rett på den svenske sisteskansen.

Minuttet senere klarte ikke Wiland å hindre utligning. Italienerne satte opp et angrep på venstesiden, der Federico Peluso til slutt fikk lagt ballen lavt inn i feltet. Der ventet Fabio Quagliarella, som kontakt banket ballen inn bak Wiland, og vips sto det 1-1 i Parken.

Juventus skapte flere store sjanser i andre omgang, men hjemmelaget red av stormen. Dermed har Solbakken og FCK fått en god åpning på denne sesongens Champions League.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Ståle Solbakken var ikke den eneste nordmannen i aksjon tirsdag kveld. Daniel Braaten startet kampen for hvittrøyene, og gjorde sakene sine greit.

Til tross for at mange levner FCK få muligheter til å hevde seg under denne sesongens Champions League, har Solbakken utrettet mirakler med de danske hvittrøyene tidligere.

Solbakken hadde stor internasjonal suksess med FC København under sin forrige periode i klubben, og ledet dem til blant annet til en kvartfinale i verdens beste klubbturnering.

FC Københavns neste Champions League-kamp spilles som nevnt borte mot Real Madrid 02. oktober. Juventus møter Galatasaray på hjemmebane samme dag.

SE OGSÅ: Lagoppstillingene

SE OGSÅ: Kampreferat minutt for minutt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.