*Nettavisen* Sport.

- Vi fortjener pris på Idrettsgallaen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Patrick Thoresen mener norsk ishockey blir sett ned på. Det er feil, mener Jan-Erik Aalbu

06.11.12 22:31

Det norske hockeylandslaget har imponert stort i flere VM-sluttspill på rad. Til tross for de sterke prestasjonene de seneste årene, har ingen i norsk ishockey vunnet pris på Idrettsgallaen.

Patrick Thoresen, som til daglig er proff i KHL-klubben SKA St Petersburg, sier i et intervju med NRK at han føler ishockey blir undervurdert i forhold til andre idretter i Norge.

- Vi blir vel sett litt ned på i forhold til fotballen som er veldig stor i Norge. Ishockey kommer litt lenger ned på skalaen, forklarer Thoresen i et intervju med NRK.

Direkte feil
Jan-Erik Aalbu, som har vært jurymedlem til Idrettsgallaen de siste ti årene, mener dette er direkte feil.

- Hockeylandslaget er langt ifra undervurdert. Prestasjonene har ikke vært gode nok i forhold til konkurrerende idretter som for eksempel håndball, uttaler Aalbu til Nettavisen tirsdag kveld.

Medieprofilen påpeker at det ikke har vært Idrettsgalla etter den sterke prestasjonen til hockeylandslaget under forrige VM.

- Landslaget og Patrick Thoresen var gode i årets VM. Når spillere som Jevgenij Malkin trenger to kamper mer enn Patrick for å få flere poeng i turneringen, så er det et signal på hvor godt man har prestert.

Aalbu går langt i å mene at det ikke er sikkert hockeylandslaget vinner noen pris heller ved neste anledning.

- Det sitter en seriøs gjeng i juryen, og det er ikke sikkert hockeyen hadde vunnet noen pris om det hadde sittet en hockeyperson i juryen, avslutter Aalbu.

Fortjener pris
Thoresen, som i går vant Gullpucken, nevner landslagstrener Roy Johansen som en mulig kandidat til pris på trenersiden.

- Jeg tenker spesielt på Roy Johansen som har gjort en fantastisk jobb med landslaget i snart elleve år. Både på trener- og spillersiden synes jeg vi har fortjent noe, fortsetter Hamar-gutten.

Det norske hockeylandslaget kom til kvartfinalen i hockey-VM som ble arrangert i Sverige og Finland i vår. Dette er en meget sterk prestasjon sett ut ifra de begrensede ressursene som finnes i norsk ishockey.

Landslaget var i fjor nominert i kategorien årets lag under fjorårets galla som ble arrangert i Håkons Hall på Lillehammer, men de nådde ikke helt opp i kategorien.

Den gamle backkjempen, Petter Salsten, mener det er på tide at norsk ishockey vinner en pris på Idrettsgallaen.

- De prestasjonene våre hockeyspillere nå har gjort, og i den verdensidretten ishockey er, synes jeg er det rimelig at man får betalt også gjennom de prisene, sier Salsten til NRK.

Idrettsgallaen blir arrangert lørdag 12. januar i Hamar OL-amfi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag