*Nettavisen* Sport.

- Vi fortjente å tape denne kampen

Foto: Jan Kåre Ness / NTBscanpix

Aalesund med sterk borteseier mot Haugesund.

14.07.13 17:31

HAUGESUND - AALESUND 1-2:

Det var nesten snakk om en toppkamp da tabellsekseren tok i mot nummer fire i Tippeligaen.

Og i en underholdende kamp, hadde lagene grovt sett hver sin omgang.

Haugesund både kunne - og burde - ledet til pause, men Aalesund holdt stand og sto fram på en langt bedre måte etter sidebyttet. En flott enkeltmannsprestasjon av Fredrik Carlsen sørget at på til for at Jan Jönsson kunne ta med seg alle poengene tilbake til jugendbyen.

- Vi var veldig skuffende i andre omgang og jeg synes faktisk at vi fortjente å tape denne kampen, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen til C More etter kampen.

Haugesund-overtak
Hjemmelaget var klart best i den første halvdelen, men måtte vente helt til midtveis i omgangen før den første ordentlige sjansen kom.

Daniel Bamberg kom til en god avslutning, som hadde retning mot Sten Grytebusts nedre hjørne. Aafk-keeperen vartet imidlertid opp med en fantastisk redning.

Haugesund hadde hatt full kontroll på Aalesund så langt, og følte nok at det var en skikkelig kalddusj da Peter Orry Larsen steg opp og headet bortelaget i føringen like etter Bambergs mulighet.

Ti minutter senere skulle likevel Haugesund få målet de så absolutt fortjente. Igjen var det Daniel Bamberg som viste seg fram.

Brassen fikk ballen i beina og dyttet ballen enkelt til side for keeper Grytesbust.

Carlsen scoret
Det skulle imidlertid ikke holde til poeng, da Fredrik Carlsen tok ansvar utover i den andre omgangen og ordnet 2-1 til Aalesund etter en flott enkeltmanssprestasjon.

Aalesund viste seg fra en langt bedre side etter pause, og til slutt var det ikke så veldig mye å si på at det ble tre poeng til oransjetrøyene.

I tilleggstiden kokte det på Haugesund stadion, og dommer Svein-Erik Edvartsen var framme med kortstokken flere ganger. Michael Haukås fikk sitt andre gule kort og ble utvist, mens Christian Gytkjær ble straffet med det gule for filming.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.