*Nettavisen* Sport.

- Vi fortjente bedre

Foto: Scanpix

JORDAL (TV 2 Nettavisen): Trener Petter Thoresen var ganske fornøyd med Vålerengas spill i den første finaleserien - bortsett fra foran mål. - Det er vanskelig å vinne når du bare scorer ett mål, fastslo han.

16.03.04 23:19

Kampfakta Vålerenga - Storhamar.

VIF – SIL 1-2: Storhamar-backen Matthias Livf avgjorde den første finalen i årets NM-sluttspill med sitt ”flaksemål” et drøyt minutt inn i sudden death. Pucken snek seg på mystisk vis forbi muren Tommy Lund forsøkte å sette opp.

Typisk sluttspillmål
- Jeg brøt i egen sone, spilte til Jarkko (Väänänen), fikk den igjen i midtsonen, slang i vei et skudd og så gikk pucken i mål. Jeg vet ikke hvordan den gikk inn, sa matchvinner Livf til TV 2 Nettavisen.

30-åringen hadde ingen problemer med å innrømme at det var litt tur med i bildet.

- Det er gjerne sånne mål som avgjør i sluttspillet. Nå er presset på Vålerenga, konstaterte svensken.

Fortjent utligning
Vålerengas keeper Tommy Lund var kanskje litt uheldig ved det avgjørende målet, men spilte ellers en strålende kamp. Tigeren stoppet en rekke sjanser da Storhamar presset som verst i to strake overtallsspill midtveis i tredje periode, og reddet også da Chris Marinucci kom alene i undertallsspill etter 56 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga skapte de fleste sjansene, men Storhamar hadde de største. Og de scoret først, gjennom Tom Erik Olsen – 23 sekunder inn i andre periode. Vålerenga fikk en fortjent utligning da Øystein Olsen slo inn sin egen retur etter 33.54.

- Det var en jevn, tett kamp som bølget litt fram og tilbake. Den var åpen i andre periode, og det profiterte vel kanskje Vålerenga på, men så ble den tettere i tredje. Og vi var hele tiden farlige da vi kom, syntes Storhamar-sjefen Petter Salsten.

Tamme foran mål
Det erkjente også Petter Thoresen. Den Hamar-bosatte Vålerenga-treneren tror, tapet til tross, ikke at oslolaget nødvendigvis må vinne på Hamar. 0-2 vil ikke være noen krise, mener han.

- Jeg tror vi har en sjanse helt til vi er ferdige. Og det tror alle gutta her også, sa Thoresen til TV 2 Nettavisen etter 1-2-tapet.

Thoresen mener Vålerenga var litt uheldige som ikke kom fra den første finalen med seier. Skuddstatistikken stoppet på 34-22 til Vålerenga. Men det var Storhamars 22. skudd, ikke Vålerengas 34., som avgjorde den jevnspilte finalen.

- Vi gjorde en grei kamp, men var for tamme foran mål. Jeg synes vi gjorde mye bra uten puck, spesielt i midtsonen. Men vi må komme oss løs og inn foran mål, fastslo Thoresen overfor TV 2 Nettavisen.

Kan tape hjemme
Storhamar har ikke slått Vålerenga i Jordal Amfi siden det første møtet i høst, da hamarlaget vant på straffeslag. Trener Petter Salsten kan glede seg over at Storhamar nå har råd til å tape én hjemmematch.

Og han tror på det samme matchbildet i neste kamp, på Hamar torsdag kveld.

- Dette er to lag som kjenner hverandre godt. Jeg tror ingen av oss har så mye overraskende å komme med.

Neste finalekamp spilles på Hamar torsdag klokken 18.30. Den tredje finalekampen spilles fredag, i Jordal Amfi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.