*Nettavisen* Sport.

- Vi fryktet for livet hans

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bart Wellens ble sendt på intensivavdelingen dagen før det nasjonale mesterskapet.

09.01.12 09:18

Søndag var det duket for det belgiske cyclocrossmesterskapet i Hooglede-Gits.

Det gikk uten av sportens største stjerner, Bart Wellens, som lørdag ble kjørt til sykehus med feber og smerter i brystet.

Den belgiske avisen Het Nieuwsblad skriver at belgieren har hatt feber i noen dager, men at situasjonen ble kraftig forverret i løpet av få timer lørdager.

- Hans kroppstemperatur steg nesten til 40 grader klokken ti i går kveld (lørdag ,vår.anm), fortalte Telenet-Fideas manager, Hans Van Kasteren, på et pressemøte søndag formiddag.

- Klokken tre i natt fikk Bart smerter i brystet. Da vi tidligere har mistet en rytter (Tim Pauwels døde i 2004 grunnet hjertestand under konkurranse, vår.anm.), tok vi ingen sjanser, og fikk Bart overført til sykehuset i Antwerpen.

Manageren la også til at lagledelsen fryktet for rytterens liv en kort periode.

Wellens har vunnet VM i cyclocross to ganger (2003 og 2004).

Telenet-Fideas-rytteren har vært plaget av skader og sykdom de siste sesongene, men har den siste tiden vist glimt av gammel storhet. Han var blant forhåndsfavorittene til det belgiske mesterskapet, som han tidligere har vunnet tre ganger.

Belgieren tilstand skal nå være stabil og utenfor livsfare. Når han kommer seg tilbake på sykkelen er naturligvis usikkert.

- Vi frykter at sesongens hans er over, avslutter manageren.

PS! Sven Nys vant det belgiske cyclocrossmesterskapet søndag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.