*Nettavisen* Sport.

- Vi ga RBK sjokk

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): - Vi ga trønderne et sjokk de aldri kom over, jublet Martin Andresen etter Stabæks 6-1-seier i Trondheim. Seriemesterne ble fullstendig overkjørt på hjemmebane.

20.10.03 09:46

Mye action i helgen, spesielt på Lerkendal. Se alle høydepunktene fra runde 24.

- Det som foregikk på Lerkendal i kveld er direkte pinlig. Det er et resultat som virkelig skjærer i hjerterota, sa Erik Hoftun til TV 2 Nettavisen etter kampen. Rosenborg-kaptein kunne ikke forklare hva som hadde gått galt, men bare konstatere at ingenting hadde vært som det skulle.

Kapteinen frykter at dette kan gå på selvtilliten løs, men regner med at de skal komme seg greit over det.

- Denne kampen kan ikke brukes til noen ting. Ikke til læring engang, sier trener Åge Hareide og legger til: - Kunsten blir å glemme den fortest mulig.

Se kampfakta og spillerbørs her:

Dårligst på 20 år
Hareide gir hele laget stryk, bortsett fra midtbanetrioen Fredrik Winsnes, Ørjan Berg og Roar Strand som får bestått for hardt arbeid. Det hjalp bare så lite.

Trønderne gråter etter tapet søndag kveld. Adresseavisa kan konstatere at Rosenborg ikke har tapt så betraktelig hjemme på 20 år. Det var mot Vålerenga i 1984.

Allerede etter 15 minutter hadde gutta fra Bærum knallet inn tre baller i Rosenborg-nettet.

- Sjokka dem
- Vi sjokka dem fra starten og det kom de aldri over, gliste Stabæk-kaptein Martin Andresen etter kampen.

Stabæk har alltid hatt et gått grep og trønderne, og Andresens menn kom til Lerkendal for å vinne. Men å knuse seriemesterne så betraktelig hadde de ikke regnet med.

Etter 15 minutter lå tegningen av det totale nederlag tykt over Lerkendal. Stabæk jobbet godt som et lag. De var effektive defensivt, og kjørte over trønderne i kontringene. Duoen Torjus Hansen og Erik Hoftun i midtforsvaret til Rosenborg ble for tregt. Rosenborg rygget og rygget, helt inn i 16-meteren der Stabæk utnyttet sjansene maksimalt.

- Det ble selvfølgelig en fantastisk fotballkamp. Vi dro til fra start, var heldig og fikk uttelling på sjansene våre, konstaterer Andresen.

- Vi fikk oss en midt i fleisen
Erik Hoftun tar sin del av skylda for nederlaget.

- Vi fikk oss en midt i fleisen etter at Stabæk gikk opp til 3 - 0. Jeg må ta en del av skylda for at vi raknet defensivt, men andre får ta ansvaret for at vi ikke score på de mange målsjansene, sier han.

Scoringer
Tom Stenvoll og Thomas Finstad ble begge tomålscorere for Stabæk i sensasjonsseieren. Peter Sand og Christian Holter noterte også nettsus i 6-1-seieren. Frode Johnsen scoret Rosenborgs trøstemål. Storseieren sendte Stabæk opp på bronseplass i Tippeligaen.

Rosenborg har for lengst tatt seriegull på en mer overbevisende måte enn på langt tid.

Går for sølv
- I motsetning til Rosenborg så kjemper vi for å ta en medalje. Med litt flaks stuper Bodø i innspurten, og vi tar full pott, og dermed sølvmedaljen. Det vil i så fall være en kjempeprestasjon etter en miserabel vårsesong, sier Stabæk-kapteinen Andresen.

- Ville du spilt for Rosenborg etter dette?

- Jeg ønsker å gjøre en solid sesong for Stabæk. Men det beste laget er fremdeles Rosenborg, sier Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.