- Vi går ikke av banen

Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN.

Arsenal-manager Arsene Wenger lover at Arsenal blir på banen mot PSV Eindhoven, selv om spillerne blir møtt med rasistiske tilrop fra tribunene.

24.11.04 09:20

Da Arsenal møtte PSV i Eindhoven for to år siden, ble lagets fargede spillere møtt med rasistiske tilrop fra tribunen.

Etter Englands opplevelse i privatlandskampen mot Spania, ble lag oppfordret til å gå av banen når slike ting skjer, med Fifa-president Sepp Blatters forståelse.

Men Arsenal-manager Arsene Wenger er redd hva som skjer dersom et lag går av banen og lover at hans spillere blir værende på gressteppet på Phillips stadion i kveld.

- Jeg mener det er en gal ting å gjøre. Hvem skal ta ansvaret hvis 20 mennesker blir drept utenfor stadion? Hvis du sier til supporterne at kampen blir avlyst dersom dere lager trøbbel, så kanskje noen av dem vil prøve å lage bråk. Dersom du ligger under på hjemmebane, så vil de rasistiske tilropene komme. Når skal du da noensinne få avsluttet en kamp? sier han til The Sun.

Han mente det var galt å avlyse kampen da dommer Anders Frisk ble truffet i hodet av en gjenstand i oppgjøret mellom Roma og Dinamo Kiev. Konsekvensene kunne blitt fatale, mener franskmannen.

- Det kunne skjedd den kvelden i Roma. Jeg synes det var feigt å ikke fortsette kampen. For meg ble det en helt gal avgjørelse, og jeg mener fortsatt at det ikke er riktig å ta lagene av banen. Jeg håper det ikke blir noe bråk i Eindhoven, men hvis dommeren sier at vi må gå av banen, så vil vi gjøre det. Jeg lager ikke reglene, jeg kan bare akseptere dem og respektere dem. Men det virker ikke som en løsning med noe fornuftig resultat, for jobben vår er å underholde de menneskene som har betalt for å se kampen. Minst 90 prosent av supporterne kommer ikke med rasistiske tilrop og vi må respektere dem og ikke den mindre minoriteten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.