*Nettavisen* Sport.

- Vi hadde griseflaks

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Vålerenga skapte én sjanse og scoret ett mål på Aspmyra. - Vi var heldige som vant, innrømmer Kjetil Rekdal.

09.05.05 00:01

BODØ/GLIMT– VÅLERENGA 0-1: For femte kamp på rad vant Vålerenga i årets eliteserie. Kjetil Rekdals disipler har til gode å imponere spillemessig så langt i sesongen, men laget har den egenskapen som kjennetegner gode lag – de vinner også på dårlige dager.

Rekdal selv innrømmer at de var heldige som kunne reise fra Bodø med tre poeng, men mener det er på tide at Vålerenga får sin del av flaksen.

- Det har vært mye stolpe ut for oss tidligere. At vi nå har marginene på vår side, synes jeg vi fortjener. Flaks jevner seg ut over tid, og nå får vi bare igjen for uturen vi har hatt tidligere, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

To matchvinnere
Rekdal takker først og fremst Steffen Iversen og Arni Gautur Arason for de tre poengene mot Bodø/Glimt.

- Vi har matchvinnere i begge ender av banen, og det er det som avgjør kampen. Arni redder flere kjempemuligheter for Glimt, og Steffen skårer et fantastisk mål på sin eneste sjanse i kampen. At Glimt ikke skårer på sjansene sine, og at vi skårer på en av våre to er avgjørende i dag, sier Rekdal, som roser Bodø/Glimt for innsatsen.

- Bodø/Glimt styrer store deler av kampen, slik jeg har inntrykk av at de har gjort i flere kamper nå. Det er veldig jevnt i eliteserien, og veldig små forskjeller på lagene i topp og bunn.

Møkkakamp
Steffen Iversen er ikke fornøyd med så mye annet enn at hans lag får med seg tre viktige poeng i kampen om seriemesterskapet.

- Vi spiller en møkkakamp, og det gjør for så vidt Bodø/Glimt også, selv om de styrer kampen og skaper mest. Fotballkamper varer som kjent i 90 minutter, og i dag er vi med helt til slutt. Det er derfor vi vinner, sa Iversen i garderoben etter kampen. Trønderen er enig med Rekdal om at seieren var ufortjent, og innrømmer at Vålerenga hadde den nødvendige flaksen på sin side.

Glede, tross tap
I Glimt-garderoben var stemningen laber etter kampen. En tydelig skuffet Ola Haldorsen mener hans mannskap fortjente bedre – også i denne kampen.

- Det er ingen god fotballkamp. Som i tidligere kamper styrer vi mye av spillet, men vi får ikke uttelling på sjansene våre. Vålerenga har knapt en målsjanse før skåringen kommer like før slutt, mens vi har flere fete skåringsmuligheter. De er kjempeheldige som vinner i dag, sier Haldorsen, som likevel evner å glede seg – til tross for tapet.

- Hele laget jobber hardt, og vi styrer store deler av kampen. Hvis vi prøver å se bak resultatet, synes jeg det er veldig solid å dominere såpass mot topplaget i Norge. Vålerenga kan ikke fortsette å ha like mye flaks resten av sesongen, avslutter Ola Haldorsen.

- Litt for god
Bodø/ Glimt så ut til å beherske de dårlige spilleforholdene best. Etter en sjansefattig og kjedelig førsteomgang, tok det seg opp i andre og Glimt kom til fem gedigne målsjanser mot Vålerengas to. Trond Fredrik Ludvigsen, Runar Berg og navnebror Christian hadde alle gode muligheter til å skåre mål for hjemmelaget, men det ville seg ikke.

- I dag synes jeg rett og slett at Arason var litt for god, mener Runar Berg, som forklaring på hvorfor de helgule ikke klarte å sette ballen i nettet bak Arni Gautur Arason.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.