Gå til sidens hovedinnhold

- Vi hadde trengt Gabba i OL

Lars Petter Nordhaug har blitt imponert over veteranens evne til å styre et lag.

PAU/OSLO (procycling.no): Mandag kom beskjeden om at Thor Hushovd var ute av OL. Inn kom førsteårsproff Vegard Stake Laengen, på bekostning av Gabriel Rasch.

Nyheten om Hushovds frafall kom tydeligvis overraskende på Edvald Boasson Hagen da han ble konfrontert med spørsmål fra pressen etter mandagens etappe i Tour de France.

Les også:Sjekk hvem som erstatter Hushovd i OL

- Forandrer Hushovds forfall noe for deg og Norge?

- Det blir ikke så stor forskjell. Vi får håpe at det kommer en sterk èn inn.

- Det blir Vegard Stake Laengen.

- Ja, fint, sier Boasson Hagen og stopper opp litt.

- Jeg har ikke tenkt så mye på OL, jeg har tenkt mest på Tour de France, skjøt han kjapt inn.

Lukket prosess
Etter det procycling.no erfarer, er det ikke bare Boasson Hagen som var uvitende om Kjærgaards valg. Ingen av de tre rytterne som har vært OL-klare en stund har vært involvert i prosessen eller blitt spurt om råd, når den siste plassen ble delt ut.

- Jeg har omtrent ikke snakket med Steffen siden jeg ble tatt ut, så jeg har ikke hatt noe med det uttaket å gjøre, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

Katjusja-rytteren mener Vegard Stake Laengen resultatmessig har gjort seg fortjent til plassen, og at både han og Rasch kunne gjort en god jobb i mesterskapet.

Les også:Hushovd fortsatt i villrede

Gabba som hærfører
Lars Petter Nordhaug mener Asker-syklisten er en viktig del av norsk sykkelsports fremtid, men samtidig har Lars Petter Nordhaug sittet sammen med Gabriel Rasch under det ukes lange rittet i Polen, og er imponert over formen veteranen viser.

- I dag satt han i feltet og var road-captain på laget. Han dirigerte troppene og skjermet for vind. Det er svært krevende, og akkurat det Edvald hadde trengt i OL, sier Sky-profilen til procycling.no, og legger ikke skjul på at Gabbas kvaliteter vil bli savnet i mesterskapet.

Purungt norsk lag
Uten Rasch eller Hushovd i troppen er snittalderen på nordmennene som setter seg på flyet til London kun drøye 25 år. I en idrett hvor få ryttere når toppen av prestasjonskurven før de er rundt 30 år, må det sies å være veldig ungt.

- Det er klart at hverken Edvald, Alex, Vegard eller jeg har noen voldsom erfaring fra mesterskap. OL er også noe helt annet enn VM både på senior og U23-siden, forklarer Nordhaug.

Da procycling.no var i kontakt med TV2-ekspert Mads Kaggestad på søndag spådde han at erfaringen til Rasch kom til å tale til veteranens favør. Det hadde den gjort tidligere.

Forrige gang Steffen Kjærgaard sto overfor valget mellom å ta med en ung og lovende rytter eller rutine til et internasjonalt mesterskap, var foran VM i fjor. Da ble Alexander Kristoff vraket til fordel for Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rasch raste mot landslagsledelsen
Den gangen var valget gjort på bakgrunn av ønsker fra både Boasson Hagen og Hushovd. Denne gangen var den norske Sky-stjernen som nevnt ikke inkludert i prosessen.

At Kjærgaard byttet strategi foran OL falt på ingen måter i god jord hos Gabriel Rasch.

- Jeg er sinnssykt skuffet og så synes jeg det er feil uttak. Jeg har kjørt bedre enn ham (Vegard Stake Laengen, red. anm.) på hver etappe her i Polen, spesielt den hardeste etappen som var i går, sa FDJ-rytteren til TV2.

- Det er et litt inkompetent uttak, men jeg har ikke noe imot Vegard, presiserer han.

Fellesstarten i London kjøres 28. juli, kun seks dager etter Tour de France er ferdigkjørt.

procycling.no har prøvd å komme i kontakt med Steffen Kjærgaard, uten å lykkes.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene