- Vi hang ikke med i det hele tatt

Foto: Espen Hildrup

VIF-profil skuffet over eget lag etter sesongens første tap.

19.09.13 22:03

VÅLERENGA - STORHAMAR 3-4 (0-2, 1-1, 2-1):

Torsdag var det duket for en ekte klassiker i norsk hockey, da Vålerenga tok imot Storhamar til dyst i Jordal Amfi.

Det endte med borteseier 3-4 til hedmarkingene, etter en meget spennende hockeykamp i hovedstaden. Storhamar ledet 3-1, men hjemmelaget slo tilbake i tredje periode.

44 sekunder før slutt sørget imidlertid Pål Johnsen for at Vålerenga tapte 3-4.

- Dårlig arbeidsinnsats
Etter kampslutt var målscorer Jonas Oppøyen skuffet på sitt eget lags vegne.

- Vi hang ikke med fra start i det hele tatt, og i dag gikk det på arbeidsmoralen rett og slett. Vi ble bedre i andre periode, og i tredje periode klarte vi å hente tilbake matchen. Men vi gjorde masse småfeil og spilte en kamp preget av dårlig arbeidsinnsats, og det gjør at vi taper, sier en skuffet Oppøyen til Nettavisen.

Han har ikke noe svar på hvorfor arbeidsinnsatsen var for dårlig fra Oslos hockeystolthet.

- Jeg vet ikke, det er vanskelig å si. Det er ikke hver gang man har dagen, men i dag var det egentlig alle sammen dårlige fra start. Ingen av oss var «på tæra», og da blir det vanskelig, sier han.

- Irriterende
Oppøyen scoret ett av Vålerengas mål torsdag kveld, og da Vålerenga utlignet til 3-3 i tredje periode trodde han seieren skulle havne hos hjemmelaget.

- Når vi kommer ut i tredje periode, ser det plutselig ut som matchbildet har snudd. Da er vi først på pucken og setter press på dem i hele perioden. Det er ganske tilfeldig at de får den siste scoringen, og det er selvsagt irriterende, sier han.

Vålerenga-løperen skal nå bruke kvelden på å komme over sesongens første tap.

- Nå er det hjem og deppe, og så er det en ny dag i morgen. Da er det bare å trene og jobbe på det vi må bli bedre på, sier unggutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Hildrup

Selve kampen åpnet best for bortelaget fra Hamar, og Lars Erik Hesbråten sendte gjestene i ledelsen etter bare fire minutter av den første perioden. Joakim E. Jensen økte ledelsen drøye to minutter før første periode var ferdigspilt, og hjemmelaget hadde ingen grunn til å være fornøyd med det de leverte på de første 20 minuttene.

Andre periode startet bedre for vertene, og Jonas Oppøyen reduserte til 1-2 etter syv minutters spill. Med tre minutter igjen av perioden, tegnet Pål Johnsen seg på scoringslisten.

Dermed hadde Storhamar to mål å gå på før den siste perioden.

Morten Ask sørget for spenning da han reduserte til 2-3 etter fire minutter av den fjerde perioden, og da Sondre Olden utlignet med ni minutter igjen å spille, fikk mange en følelse av at poengene vil bli igjen på Jordal.

Men Storhamars Pål Johnsen ville det annerledes. Med 44 sekunder igjen å spille satte han inn sitt andre mål for kampen og sørget for 4-3-seier til gjestene fra Hedmark.

– Veldig moro som 37-åring å kunne være med og avgjøre med to mål mot Vålerenga, sa Johnsen til TV 2 etter kampen.

– Fryktelig dårlig kamp fra vår side, mange av spillerne var ikke helt til stede i dag og da taper vi slike kamper mot Storhamar, sa Vålerenga-manager Espen «Shampo» Knutsen.

Storhamar neste kamp blir ikke enkel, for hedmarkingene tar imot de regjerende mesterne Stavanger Oilers til dyst førstkommende lørdag. Vålerengas neste kamp i Get-ligaen spilles på søndag, når Lillehammer venter på bortebane.

Eliteserien ishockey menn torsdag, 2. runde:

Rosenborg – Lørenskog 1-4 (0-2, 1-1, 0-1), Stavanger – Stjernen 7-2 (4-1, 2-1, 1-0), Tønsberg – Frisk Asker 2-4 (0-1, 1-3, 1-0), Vålerenga – Storhamar 3-4 (0-2, 1-1, 2-1), Sparta Sarpsborg – Lillehammer 5-4 (2-1, 1-2, 2-1).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.