RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har aldri vært nærmere pallen

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Hilde G. Pedersen kjempet om en pallplass, men måtte gi tapt inn på oppløpet i italienske Toblach. Likevel var det oppløftende norsk innsats på fellesstarten i skøyting.

Vibeke Skofterud ledet etter fem kilometer av fellesstarten som gikk over 15 kilometer med skøyting, men falt så av. Hilde G. Pedersen kjempet lenge om en plass på pallen, men måtte nøye seg med 5. plass. Hun var 3,3 sekunder bak Claudi Kuenzel som tok tredjeplassen.

- Aldri vært nærmere
Ellers imponerte Kristin Mürer Stemland med en 11. plass. Skofterud ble til slutt nummer 13. Alle de norske jentene som avsluttet rennet tok verdenscuppoeng, men Kristin Steira brøt.

- Vi har ikke vært nærmere teten enn dette i skøyting før. Stemlands 11. plass var mest oppløftende, og Hilde er på riktig vei. Fire blant de 17 er bra. Ser vi bak resultatene, er dette klar framgang i skøyting, sier landslagstrener Svein Tore Samdal.

Årsbeste
Hilde G. Pedersen var også fornøyd. Fra to 8. plasser og en 7. plass, endte det altså på 5. plass lørdag.

Det går riktig vei. Positivt. I dag prøvde jeg meg. Jeg var med i de rykkene som var, men jeg klarte ikke helt å følge på det aller siste rykket i kampen om 3. plassen. Det irriterer meg litt, sa 39-åringen etter rennet.

Kristina Smiguns seier var aldri truet, og den estiske jenta tok sin 11. verdenscupseier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere