*Nettavisen* Sport.

- Vi har brutt en mental barriere

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Storhamar imponerer på fremmed is.

07.03.13 08:26

SPARTA - STORHAMAR 3-6 (1-2 i kamper):

Storhamar ble nummer sju i GET-ligaen denne sesongen, mens Sparta Sarpsborg ble nummer fire. Etter 45 kamper var det 18 poeng som skilte lagene.

Så langt i sluttspillet har imidlertid ikke denne avstanden gjort seg spesielt gjeldende. Storhamar har vunnet to ganger i Sarpsborg, mens Sparta har vunnet på Hamar.

Onsdag kveld kom Storhamar-seier nummer to i Sarpsborg og dragene har dermed et glimrende utgangspunkt før hjemmekampen fredag.

- Nå blir det opp til oss å sørge for at det å tape på egen is ikke blir en trend. Men det blir nok en knalltøff kamp, sier Storhamar-trener Michael Smithurst til Nettavisen.

- Dette har vært jevne kamper, selv om de ikke har vært det målmessig. Nå må vi ta med oss den flyten vi hadde i dag videre til neste kamp, sier treneren videre.

- Brøt barriere
Ifølge Smithurst hadde ikke Storhamar slått Sparta på bortebane siden 2009, før hamarlaget tok seieren i første sluttspillkamp. Det har tydelig gitt laget selvtillit.

- Vi bryter en barriere mentalt. Det har gitt oss en bra «boost» å vinne der nede. Sparta er et tøft og tungt lag å møte, så all ære til gutta for disse to triumfene, sier treneren.

Om onsdagens kamp, der Lars Løkken Østli, Joakim E. Jensen, Andreas Øksnes, Christian Larrivee og Eirik Skadsdammen (2) scoret for gjestene, sier Smithurst følgende.

- Vi sliter litt i andre periode, og pådrar oss et par utvisninger. Vi har kun fire skudd på mål, så pausen kom godt for oss. I siste periode styrer vi kampen ganske bra, sier han.

- Annen utfordring
Hjemmelaget ledet kampen 3-2 etter at to perioder var unnagjort i Østfold, men fire Storhamar-mål i den siste perioden sørget for komfortable tall for hamarlaget.

Nå gjelder det å ha fullt fokus inn mot neste kamp, som spilles allerede fredag. Det å spille en sluttspillkamp er litt annerledes enn en vanlig seriekamp, mener Smithurst.

- Det er 45 seriekamper, men alt fra fire til 21 sluttspillkamper. Man må ta vare på de kampene man har og utsette sesongen én kamp av gangen, sier treneren.

- Vi kjemper heller ikke om poeng, enten vinner vi eller så taper vi. Det blir en litt annen utfordring for spillerne mentalt, sier Storhamar-treneren.

- Hva gjør dere fram mot neste kamp?

- Vi kommer litt sent hjem i kveld, så da gjelder det å spise litt, og få en god natts søvn. I morgen blir det en lett trening, så er det dags for ny kamp, sier han.

- Nå må vi unngå å tenke for langt fram i tid. Det er kampen på fredag som gjelder, legger han til.

- Tøff inngang
Storhamar fikk en tung start på seriespillet i fjor høst, samtidig som det ble kjent at klubben slet voldsomt med økonomien. Rundt juletider begynte det imidlertid å løsne skikkelig på isen.

- Vi kunne nok ha gjort det bedre i grunnserien. Vi fikk en tøff inngang, og tapte mange kamper. Fra rett før jul gjorde vi det bedre og vant mange kamper hjemme, sier Smithurst.

- Det bor mye i dette laget, men for mange var det første gang de møtte skikkelig motstand, og det tar tid å komme over slik. Men vi har troen på det vi driver med, avslutter treneren.

Kampene i sluttspillet onsdag:
Sparta Sarpsborg - Storhamar 3-6 (1-2 i kamper)
Stavanger Oilers - Frisk Asker 3-2 (3-0 i kamper)
Vålerenga - Stjernen 5-1 (3-0 i kamper)
Lørenskog - Lillehammer 1-2 (1-2 i kamper)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.