*Nettavisen* Sport.

- Vi har dårlig kollektiv selvtillit

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Strømsgodsets Fredrik Winsnes mener laget sliter med å identifisere seg som et topplag.

04.08.08 10:07

LILLESTRØM - STRØMSGODSET 3-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Strømsgodset ble til tider rundspilt av Lillestrøm på Åråsen søndag kveld. Spesielt i andre omgang slet drammenserne med å holde følge med hjemmelaget og det var bare flaks at de ikke måtte dra hjem med enda flere baklengsmål i sekken.

Fredrik Winsnes var en av få Godset-spillere som kunne forlate Åråsen med hevet hode etter kampen. Midtbanesliteren jobbet godt kampen igjennom, men til liten nytte.

- Dårlig selvtillit
Den tidligere Rosenborg-helten mener at Strømsgodset sliter voldsomt med selvtilliten og at de rett og slett har en mental sperre når det gjelder å vinne kamper på bortebane.

- Det virker som vi har en dårlig kollektiv selvtillit. Jeg tror ikke vi klarer å identifisere oss som et topplag, sier Winsnes til Nettavisen.

Trønderens utspill er kanskje ikke så overraskende. Strømsgodset har nemlig fortsatt til gode å vinne to kamper etter hverandre i serien denne sesongen.

(Les videre under videosammendraget)

255922

- Må tørre mer
Winsnes er heller ikke særlig fornøyd med hvordan laget fremsto i kampen mot Lillestrøm. Midtbanemannen mener at laget ikke klarte å gjennomføre den kampplanen de hadde lagt på forhånd.

- Vi klarer ikke å gjennomføre det vi har avtalt. Mot Lillestrøm tok vi ikke de nødvendige sjansene. Det blir altfor mange enkle løsninger og da lar vi Lillestrøm spille slik de er best til. Frode Kippe kan bare stå der å stange ballen ut hele kampen.

- Vi må tørre mer. Vi øver på det på trening hele tiden, men vi får det ikke helt til i kamp, sier Winsnes.

Etter søndagens tap ligger Godset på 10. plass, med 19 poeng på ti kamper. Laget har fortsatt seks poeng ned til Aalesund på kvalifiseringsplass, men det kan likevel bli en tung høst i Drammen.

- Det er en fare for at vi kan havne nede bunnstriden denne høsten. For hver kamp vi taper, stikker de andre lagene litt fra oss, sier midtbanemannen.

Har gode spillere
32-åringen tror likevel ikke det er kvaliteten på laget som er det største problemet, selv om alle forsterkninger er hjertelig velkommen på Marienlyst.

- Alle gode spillere er selvfølgelig velkommen til oss, men det er ikke der problemene våre ligger.

- Jeg savner at vi går ut å bestemmer kamper. Spesielt på bortebane mangler vi initiativ, sier Winsnes.

Strømsgodsets neste tippeligakamp er hjemme mot Brann 9. august.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.