RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har det siste ordet

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Scott Sunderland avviser at rytterne tar ut Tour de France-laget.

Etter at Team Sky ble tildelt sitt frikort inn til sommerens Tour de France, skrev britisk presse at det var opp til rytterne selv hvem som utgjør nimannstroppen til rittet.

Det er en sannhet med visse modifikasjoner.

Riktignok ble rytterne utfordret på å komme med sine egne ønsker, og komme med innspill om hvem som bør danne stammen foran sommerens TDF-oppstilling, men lagledelsen får selvsagt det siste ordet.

- Både bruttotroppen og den endelige oppstillingen blir valgt ut av lagledelsen i god tid før rittet. Det er altfor tidlig å forskuttere noen navn i den endelige troppen, sier Scott Sunderland til procycling.no.

19 av 26 vil
I november viste i alt 19 av 26 ryttere interesse for sommerens store sykkelhøydepunkt. Blant dem var ikke Lars Petter Nordhaug.

- Nei, jeg satte meg ikke opp på Tour de France-lista, men jeg har veldig lyst til å kjøre Spania rundt, sier Nordhaug til procycling.no.

Les også: Disse sykler Tour de France

Det vil nok likevel bli en del skuffende fjes i Sky-leiren, når lagkaptein Bradley Wiggins og sportsdirektøren skal plukke ut det endelige laget.

- Som lag skal vi gjøre så godt vi kan i touren, og vi skal bidra til å gjøre rittet spennende fra dag én, lover Sunderland.

- Når man analyserer de forskjellige rytterne i laget og ser på de individuelle ferdighetene, ser man ganske enkelt hva våre mål bør være og hvilke ryttere som bør være en del av oppstillingen vår, legger han til.

Setter laget først
- Hvilke kriterier bruker dere under utvelgelsen?

- Vi ser selvsagt på hvilke ryttere som har styrken og egenskapene som gjør dem best egnet til å sykle en krevende løype over en treukersperiode. Vi ser på hvem som er i best form på den tiden og velger dem vi mener vil oppnå de beste resultatene.

- Alle rytterne stiller seg bak dette. De er enige om at laget skal settes først til enhver tid.

Australieren ønsker ikke å si for mye om Sky-lagets forsøk på å presse seg inn blant forhåndsfavoritter som Alberto Contador, Fränk og Andy Schleck, Lance Armstrong og Christian Vande Velde på dette stadiet i sesongen.

- Akkurat nå tror jeg våre spesifikke ambisjoner skal få være en godt bevart hemmelighet en god stund til, avslutter Sunderland.

PS! Rittet arrangeres mellom 3.-25. juli.

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere