- Vi har en drøm

Foto: EPA/Scanpix

Landslagssjefen i ishockey Roy Johansen er nøktern og realistisk i forkant av A-VM, men han har en drøm.

04.04.06 19:16

JORDAL AMFI (TV2 Nettavisen): - Målet har hele tiden vært å beholde plassen i A-pulja. Det er det fortsatt. Vi må stikke fingeren i jorda. Vi er en nasjon med små ressurser i forhold til de vi møter, men det er klart, vi har jo alltids en drøm, for å si det sånn, og sånn sier landslagssjefen det til TV2 Nettavisen en grå dag tidlig i april.

Nesten på dagen en måned før Norge åpner mesterskapet mot USA 5. mai.

Og det må nesten være snakk om en drøm.

Om Norge skulle slå USA i åpningskampen av A-VM, ville det være en prestasjon på størrelse med da det norske fotball-landslaget slo Brasil i VM mot Brasil i 1998. Noe som til forveksling også lignet en drøm.

- Det er hipp som happ om vi møter USA i første kamp eller i siste kamp, og jeg vil ikke spekulere i om det er en fordel for oss. Men det er klart det er mulig å slå dem. Det er mulig å slå dem alle, sier Johansen.

Fokus på neste kamp
Norge er havnet i pulje med nevnte USA, minst like sterke Canada, og noe svakere Danmark. I realiteten er det Norge og Danmark som kjemper om å unngå nedrykk til B-pulja, ved å unngå å ende sist i gruppa. USA og Canada skal etter alle solemerker kjempe om puljeseieren, men sola har brent før.

- Det er ikke slik at gutta nå har fokus på Danmark, som er vår siste kamp i gruppespillet. Vi har fokus på den første kampen i gruppespillet, nemlig mot USA ..., sier Roy Johansen, før han får tenkt seg litt om.

Før han får tenkt at den norske serien er over for denne sesongen, før han får tenkt at noen av spillerne hans kan krysse av to måneder på kalenderen fra de spilte hockeykamp sist til A-VM starter, før Roy Johansen får tenkt at Norge skal spille hele ni oppkjøringskamper på en knapp måned, og allerede torsdag venter grannen Sverige.

- ... men det er klart, vi tar en kamp av gangen. Nå tenker gutta på Sverige på torsdag, henter Johansen seg inn igjen, og fortsetter, nå med fokus på neste kamp:

- Det er klart vi kan slå Sverige. Og denne kampen betyr mye for oss, ikke bare fordi de er våre argeste naboer og rivaler, men også fordi vi har ønsket oss tøff matching i forkant av mesterskapet. Og det har vi absolutt fått, spesielt i Sverige og Slovakia.

Strengere regler
Det er varslet strengere regler i VM-sluttspillet. Det vil i praksis si at terskelen for å pådra seg utvisninger er senket. Det er dårlig nytt for et hardtspillende norsk mannskap.

- Jeg tror vi skal takle de nye reglene, og kravet om mindre stygt spill, men det er en tilpasning sjølsagt, sier Johansen.

- Er dette noe du vil legge spesiell vekt på i treningskampene?

- Ja, absolutt. Vi fokuserer nå i kampene før VM på å redusere utvisningene. Spesielt ønsker vi å luke bort dumme og unødvendige utvisninger. Disse reglene, eller denne innskjerpingen, er ikke blitt praktisert i eliteserien i år, så det er klart det blir en utfordring for oss, slutter landslagssjef Roy Johansen til TV2 Nettavisen.

For opplysnings skyld: I den siste turneringen Norge deltok i, EURO-challenge, pådro de norske gutta seg i snitt ti utvisninger per kamp. Det i seg sjøl kan i praksis bety nedrykk fra A-pulja når VM starter om en måneds tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag