- Vi har en liten fordel

Foto: Ap/Scanpix

Landslagssjefen mener likevel at skjebnekampen er åpen.

04.05.11 08:57

Onsdag spiller Norge mot Østerrike i den siste kampen i det innledende gruppespillet i hockey-VM i Slovakia.

Takket være den sensasjonelle seieren mot Sverige (5-4 etter straffer) har Norge to poeng - og dermed to poeng mer enn Østerrike.

- To jevne lag
Dette betyr at Østerrike må vinne kampen i ordinær tid dersom Norge skal forbigås. Det holder ikke å vinne kampen i en overtidsperiode eller på straffeslag. Norge går altså videre med uavgjort etter 60 minutter.

- Vi har en liten fordel som går videre med uavgjort. Men dette er to jevne lag. Østerrike spilte bra mot Sverige, sier landslagssjef Roy Johansen til Nettavisen.

Henrik Solberg i Stavanger Oilers, som hadde vært med i Slovakia hvis det ikke var for skulderskaden han opereres for onsdag, tror Norge klarer brasene.

- Det er ingen tvil om at det blir en jevn match, men jeg har veldig tro på at Norge skal klare det. Det har sett veldig bra ut hittil, sier Solberg.

- Mye selvtillit
Norge ledet 2-0 mot USA, men tapte 2-4 i sin andre kamp i VM. USA leder Norges pulje foran Sverige, mens Norge er nummer tre og Østerrike nummer fire. Det laget som ender sist, må ut i et nytt gruppespill mot de tre andre gruppetaperne. De to dårligste lagene i VM rykker ned.

- Kampen mot Østerrike blir litt annerledes, men vi tar jo med oss mye selvtillit, sier kaptein Ole Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Les mer om Tollefsen her: Han er i en egen klasse

Viasat 4 sender skjebnekampen direkte fra klokken 16.00. Du kan også følge den live her i Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.