*Nettavisen* Sport.

- Vi har et luksusproblem

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Petter Northug er blitt for komplett.

13.03.09 07:09

GRANÅSEN (Nettavisen): Først verdensmester på 30 km fellesstart med skibytte. Så verdensmester på femmil i skøyting.

Etterpå har Petter Northug (23) vunnet en verdenscupsprint i fristil og blitt nummer to i en verdenscupsprint i klassisk.

Riktig nok har han fortsatt til gode å vinne et distanserenn med intervallstart, og han har aldri vært på pallen i et distanserenn i klassisk.

- Har det meste
Likevel er det ingen tvil om at Northug nå er så komplett som skiløper at han forsvarer en plass på norske lag i absolutt alle øvelser i verdenscupen. Og kanskje også i internasjonale mesterskap.

- Jeg føler jeg har det meste som langrennsløper nå. Men fortsatt er det mye jeg kan bli bedre på, fysisk og teknisk. For eksempel diagonalen i klassisk. Og kapasiteten kommer til å bli bedre år for år. Det føler jeg meg trygg på, sier Petter Northug til Nettavisen.

Les alt om verdenscupavslutningen i langrenn her!

Må bremses
- Vi har et luksusproblem, erkjenner landslagstrener Morten Aa Djupvik etter torsdagens andreplass på den klassiske sprinten i Granåsen.

Han har allerede flere ganger måttet stoppe Northug fra å gå skirenn – for å spare krefter til de viktigste begivenhetene.

Det blir ikke lettere i framtiden.

- Etter dette er jo Petter til og med en kandidat på klassisk sprint i OL neste år, medgir Djupvik.

- Men det blir viktig å passe på så han ikke gaper over for mye. Han må bremses. Og selv om han ikke alltid er enig, er Petter blitt såpass voksen at han skjønner at det lønner seg, sier treneren.

Ny barriere
Lørdag kan Northug bryte en ny barriere i jakten på Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt, der han i øyeblikket ligger 54 poeng bak.

50 km klassisk fellesstart står på programmet. Og Morten Aa Djupvik ser ingen grunn til ikke å være optimist.

- Det virker ikke som noen er umulig for Petter for tiden. Han er i ufattelig god form, både fysisk og mentalt. Men er han blant de ti beste, har han i hvert fall gjort jobben sin. Mer enn det kan man ikke forvente, mener Djupvik.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.