RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har et sterkere lag

Sist oppdatert:
Joker Merida har fått verdensmester, utlending og en ny sportsdirektør. Se video!

RØA (procycling.no): Etter en småtung 2012-sesong, hvor Reidar Borgersens overraskende NM-gull på tempoen og Vegard Breens sterke seier i La Côte Picarde ble de store høydepunktene, ble Joker Meridas 2013-tropp presentert på Røa tirsdag.

Det var på forhånd klart at laget henter den norske verdensmesteren i juniorklassen, Oskar Svendsen og hans lagkamerat i Lillehammer Martin Olsen.

Les også:Kan disse følge i Edvalds fotspor?

Se intervju med ledere og ryttere i videovinduet øverst i artikkelen!

Samtidig var det kjent at flere ryttere forlater laget, blant annet Christer Rake, som legger sykkelskoene på hylla.

Les også:NM-medaljør gir opp sykkelkarrieren

Et norsk talent og en svenske inn
Men det var fortsatt et par nysigneringer Gino Van Oudenhove hadde på lager.

Truls Engen Korsæth, Lillehammer-syklisten som er lovende både i terrenget og på landeveien, har skrevet under for det norske laget.

- Vi har god erfaring med blant annet Lars Petter som også kombinerte dette en stund. Vi håper han skal klare å prestere og markere seg både på landeveien og i terrenget, sa Van Oudenhove om signeringen.

Det ble også et smått historisk øyeblikk da svenske Edvin Wilsson ble presentert som den første utlendingen som noen gang har kjørt på det tradisjonsrike norske laget. Han kommer fra Team Cykelcity og er en mann Van Oudenhove har stor tro på.

- Vi håper han kommer med nye impulser til laget og forsterker det. Velkommen til Norge, sa Gino Van Oudenhove da han presenterte rytteren.

Stor bredde
Sportsdirektøren er veldig fornøyd med mannskapet han har på plass foran en ny sesong.

- Vi har mange på laget som kan prestere mye bra. Jeg føler vi er mye sterkere stilt til neste år enn vi har vært i år, sier han til procycling.no.

Han får støtte av Stian Remme, som med sin rutine blir en viktig brikke i laget også neste sesong.

- Det ser veldig spennende ut. Jeg har vært på laget noen år og kjørt for kontinentallag lenge, så jeg har kjørt omtrent alle rittene vi stiller i flere ganger. Den kunnskapen skal jeg videreføre til de andre gutta på laget, samtidig som jeg fortsatt har noen egne mål og drømmer, forklarer veteranen til procycling.no.

Vegard Breen tror nettopp miksen mellom rutinerte ryttere som Stian Remme og sultne talenter er det som gjør at Joker Merida blir et lag å regne med også neste sesong.

- Nå som vi ikke lenger har intercom er rutinen til Stian veldig viktig. Jeg har sikkert lært like mye av han og Svein Erik (Vold) de siste årene, som av Gino. Jeg har også litt rutine, men vil i første omgang fokusere på egne mål og prøve å skape noen resultater.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En verdensmester med ambisjoner
Med seg på laget får både Remme og Breen et par spennende ryttere fra Lillehammer. Størst forventninger er det kanskje til regjerende juniorverdensmester på tempo, Oskar Svendsen.

Selv om neste sesong blir hans første møte med seniorklassen og de lange distansene det medfører, har han allerede vist at han innehar kapasiteten som trengs for å takle nivået. Dermed våger også han å drømme stort.

- Dette blir en morsom utfordring. Det er litt vanskelig å si hva man kan oppnå, men jeg håper å få anledning til å representere Norge også i U23-klassen. Om jeg takler distansen bra kan jeg nok også være med å prege de tøffere rittene, tror verdensmesteren.

Utvider støtteapparatet
Det ble også klart på pressetreffet at sportsdirektør Gino Van Oudenhove får med seg tidligere syklist Svein Erik Vold i støtteapparatet.

Les også:«Mr. Joker Merida» ny direktør

De to har samarbeidet siden laget ble opprettet i forkant av 2005-sesongen, og belgieren er veldig glad for at han nå får en kompanjong på ledersiden.

- Dette er et behov vi har sett hele sesongen. Vi har lyst til å kjøre flere ritt, men da krever det også flere med i organisasjonen. Vi er veldig glad og rimelig stolt over å klare å rekruttere det fra egne rekker, skryter Van Oudenhove.

Joker Merida 2013:
Reidar Borgersen, Vegard Breen, Vegard Robinson Bugge, Audun Brekke Fløtten, Adrian Gjølberg, Christer Jensen, Truls Engen Korsæth, Martin Olsen, Stian Remme, Kristoffer Skjerping, Oskar Svendsen, Sondre Sørtveit og Edvin Wilson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere