*Nettavisen* Sport.

- Vi har etablert oss blant de store

Foto: Stian Lyseberg Solum (Scanpix)

Sykkelsporten anerkjennes med fire nominerte på idrettsgallaen.

22.12.11 17:53

I 2011 gjorde Thor Hushovd storeslem på idrettsgallaen. Han ble kåret til årets navn og årets mannlige utøver.

Det var første gang den norske sykkelstjernen vant noe som helst på idrettsgallaen.

Les mer her: Thor ble gallakonge

I forkant av årets galla (prisene deles ut på Hamar den 7. januar) er han nok en gang nominert. Nominasjonen er den samme som i fjor og han får også selskap av Edvald Boasson Hagen.

I tillegg til dette er Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, nominert som årets trener. Det hele rundes av med at BMX-rytter André Fosså Aguiluz' nominasjon i åpen klasse.

- Kanonår!
Kvålsvoll var en fornøyd mann, da procycling.no slo på tråden for å snakke om nominasjonene.

- For oss som kjenner sykkelsporten, har dette vært et kanonår! Det var jo kjempemessig i fjor også siden Thor ble verdensmester, sier treneren til procycling.no.

Her kan du se listen over alle nominerte!

Selv om resultatene i 2010 nok var mer imponerende enn i 2011, er Kvålsvoll klar på at Hushovd har utviklet seg.

- Hvis du ser på utviklingen hans og det han gjorde i Tour de France, så har han tatt enda et skritt. Han bør jo være nominert, slik han jo også er.

Vanskelig å sammenligne
Samtidig er Kvålsvoll ydmyk i forhold til juryens nominasjon, og ikke minst det endelige valget.

- Det er alltid vanskelig å sammenligne utøvere på tvers av idretter. Alle de nominerte er kjempegode, men jeg mener jo at han bør ligge godt an til å vinne igjen.

Spesielt skiløperne med VM-gull på hjemmebane kan bli en hard nøtt å knekke for sykkelgutta. Petter Northug er vrien å overse i en slik sammenheng. Men også skiskytter Tarjei Bø hadde en ekstremt god sesong.

- Jeg synes det er stas
For første gang er også Atle Kvålsvoll nominert på idrettsgallaen. Den tidligere proffsyklisten er nominert i kategorien årets trener.

- Dette er første gangen jeg er nominert, så jeg synes det er stas. Det gir inspirasjon å bli lagt merke til på denne måten. Jeg blir satt pris på og det er motiverende til videre innsats, sier han.

Men å vurdere egne vinnersjanser, det er vanskelig.

- Det er akkurat som jeg sa om Thor. Alle som står på denne lista har utøvere som har prestert på et meget høyt nivå. Det har vært vanskelig for juryen å velge ut oss fem. Jeg tar med meg nominasjonen videre, også får vi se hva det ender opp med.

Samtidig er han godt fornøyd med at sykkelsporten anerkjennes i norsk idrett.

- Det er jo spesielt artig å være nominert selv, men jeg er meget godt fornøyd med at sykkel markerer seg med både Thor og Edvald. Det viser bare at sykkelsporten har etablert seg blant de store idrettene i Norge, avslutter Kvålsvoll.

PS! Thorir Hergeirsson (håndball), Roy Johansen (ishockey), Egil Kristiansen (langrenn), Petter Løvberg (svømming) er de øvrige kandidatene til tittelen «Årets trener».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.