RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har fått kritikk, men vi beholder fokus

Foto: MURAD SEZER/Reuters
Sist oppdatert:
Opptur for Arsenal i Tyrkia.

FENERBAHCE - ARSENAL 0-3:

Arsenal slapp jubelen løs etter å ha sikret seg den viktige fjerdeplassen i Premier League, ett poeng foran byrival Tottenham forrige sesong.

Men fjerdeplassen gir kun plass i Champions League-kvalifiseringen og onsdag kveld møtte Arsenal tyrkiske Fenerbahce i det første av to kvalifiseringsoppgjør.

London-klubben fikk en verst tenkelig start på Premier League-sesongen da de tapte 3-1 hjemme mot Aston Villa.

Men onsdag hadde de derimot ingen problemer med å vinne 3-0 i Tyrkia.

- Jeg er selvsikker
Målscorer Aaron Ramsey var strålende fornøyd etter kampen.

- Det var ingen god start på Premier League, men vi slår tilbake i kveld. Vi har fått kritikk, men vi beholder fokus. Jeg føler meg selvsikker for øyeblikket, sier Ramsey til BBC.

Det samme virker Theo Walcott å være.

- Tre bra scoringer og et fantastisk resultat før returen på Emirates tirsdag kveld, sier Walcott til BBC.

Arsenal ville mest
Arsenal var laget som virket å ville mest i Tyrkia onsdag kveld. I førsteomgang presset gjestene fra London på for scoring, men klarte aldri å få ballen i mål.

Nærmest var Olivier Giroud som etter 20 minutter prøvde seg med en god heading. Volkan Demirel måtte ut i full strekk for å prøve og avverge avslutningen, men heldigvis for Fenerbahce-keeperen strøk ballen stolpen før den gikk ut.

Hjemmelaget virket å ha nok med å forsvare seg, og klarte aldri å komme til de virkelig store sjansene foran Arsenal-målet.

Ved pause sto det dermed fortsatt 0-0.

Ramsey imponerte
Mens førsteomgang var en nokså kjedelig affære, skulle annenomgang by på langt flere sjanser og underholdning.

Og denne gangen var det hjemmelaget som åpnet best. Kun fem minutter var spilt da tidligere Liverpool-spiller Dirk Kuyt forsøkte seg med et skuddforsøk fra 20 meter. Men dessverre for hjemmelaget gikk skuddet like over.

I stedet var det Arsenal som skulle finne veien til nettmaskene. Minuttet etter at nederlenderen var farlig frampå sendte Aaron Ramsey av gårde en strålende stikker til lagkamerat Theo Walcott. England-vingen gjorde ingen feil da han fant Kieran Gibbs alene på bakerste stolpe og Arsenal kunne slippe jubelen løs da Gibbs enkelt satte ballen i det åpne målet.

Arsenal fortsatte å presse på også etter scoringen, og etter 64 minutter kunne gjestene slippe jubelen løs for andre gang onsdag kveld.

Denne gangen var det Ramsey som sto for målet da han fyrte av fra 30 meter. Ballen gikk forbi Demirel og i venstre hjørne.

Ti minutter senere ble gjestene belønnet med straffespark, etter at Walcott ble felt. Straffen satte Giroud sikkert i mål, og Arsenal ledet dermed imponerende 3-0.

Tyrkerne var farlig frampå like før slutt, men klarte aldri å true London-klubben, som til slutt vant 3-0.

Arsène Wengers menn fikk dermed en opptur i Tyrkia og har sikret seg et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret på Emirates.

Slik gikk det i de øvrige Champions League-kvalifiseringskampene:
Dinamo Zagreb - Austria Wien 0-2
Ludogorets - Basel 2-4
Schalke 04 - PAOK 1-1
Steaua Bucuresti - Legia Warszawa 1-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere