Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har forberedt oss optimalt

Til helgen braker det løs i skiskytter-VM. Herretrener Roger Grubben er optimistisk med tanke på mesterskapet. – Vi har hatt optimale forberedelser, sier han til TV 2 Nettavisen.

I nesten hvert eneste verdenscup-renn i år har det vært en nordmann på seierspallen, ofte helt øverst også. Forventningene til VM er derfor skyhøye.

Tenker ikke resultater
- Hva slags forventninger har du selv til det som skal skje i VM?

- Vi har forventninger i forhold til den jobben vi skal gjøre. Det er det vi har konsentrert oss opp mot. Vi tenker ikke resultater i det hele tatt. Det som er avgjørende, er om vi klarer å konsentrere oss maksimalt om den jobben vi skal gjøre, sier Grubben til TV 2 Nettavisen.

Smøreteamet er allerede på plass i VM-byen Oberhof, mens de fleste på landslaget ankommer tirsdag ettermiddag. Liv Grete Skjelbreid Poiree og Halvard Hanevold reiste mandag, og hadde sine første turer i VM-løypene i dag.

Trent mye
- Hvordan har forberedelsene vært?

- Det har gått veldig bra. Vi ble igjen i Anterselva etter siste verdenscup-renn, og har fått trent mye under gode forhold. Vi har fått gjort det vi har tenkt, så det ser bra ut.

- Hvordan vil du vurdere formen til de enkelte?

- Det er veldig vanskelig å si. Jeg synes det ser bra ut for de fleste. Ingenting ut fra det som er blitt gjort på trening, tyder på at noe er annerledes enn i verdenscup-rennene, fortsetter Grubben.

Vraket Gjelland
I forrige uke ble det kjent hvilke løpere som skal gå hvilke distanser under mesterskapet. Egil Gjelland ble vraket til sprint- og jaktstart-laget, og ble naturlig nok skuffet over det.

- Det er klart det blir sånn når det har vært såpass jevnt som hittil i sesongen. Det er naturlig at de som ikke får gå, blir skuffet. De fikk et par dager på seg til å fordøye det, men det har ikke gjort noe med stemningen i laget. Vi har hatt optimale forberedelser, avslutter Grubben.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene