RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

- Vi har full tillit

Sist oppdatert:
Og nå vet Viking hvordan laget skal vinne fotballkamper.

Tirsdag møtte trener Åge Hareide og sportsdirektør Egil Østenstad styret i Viking for å diskutere fotballklubbens framtid.

De to la fram planen for hvordan klubben skal komme seg vekk fra bunnen av eliteserietabellen, og styret svarte med å gi de to full tillit.

Felles grunnlag
- Styret var tilfreds med det Åge og jeg la fram, og de har tiltro til at vi har det som skal til for å få Viking tilbake på rett spor, sier Egil Østenstad til VG Nett.

Til Rogalands Avis forklarer sportsdirektøren hva planene innebærer.

- Det handler om at vi skal spille på en fast måte framover for å skape trygghet i spillergruppen, sier Østenstad til avisen.

På tross av store ambisjoner har Viking hatt en begredelig start på sesongen, og ligger helt sist på tippeligatabellen med bare seks poeng på de ni første kampene. Laget har kun scoret fem mål, og sluppet inn det tredobbelte.

Målet med tirsdagens styremøte var å komme fram til et felles grunnlag som kan være med på det mange kaller en krise i stavangerklubben.

Misfornøyde spillere
Tidligere har det kommet fram at Viking-spillerne er svært misfornøyde med Åge Hareides spillesystem og oppgavene som blir gitt spillerne før kamp.

Østenstad avviser imidlertid at endringene som nå foretas er framtvunget av spillerne.

- Spillerne er selvfølgelig tatt med på råd, og vi lytter til dem, men det er Åge som tar avgjørelsene, sier sportsdirektøren til Rogalands Avis.

Om Viking skal snu den dårlige trenden, er det uansett ikke tvil om at laget må skjerpe seg. De neste fem kampene er nemlig ingen enkle matcher, i hvert fall ikke på papiret:

Bortekamp mot hjemmesterke Haugesund er det første som venter Viking etter landslagspausen, før Brann venter hjemme på Viking Stadion. Deretter bortekamp mot Stabæk, hjemmekamp mot Rosenborg, og bortekamp mot Lillestrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere