- Vi har gitt Brede et veldig godt tilbud

Foto: Getty / All Over Press

Brede Hangeland må ta et tøft valg om sin egen fotballfremtid.

09.11.12 08:57

Fulhams stopperkjempe Brede Hangeland (31) er inne i sitt siste kontraktsår med londonklubben.

Nå avslører Fulham-manager Martin Jol at klubben gjør alt de kan for å beholde den høyreiste nordmannen i klubben.

- Vi har gitt Brede et veldig godt tilbud, og han smilte for første gang på flere måneder, sier Jol ifølge The Times.

- Viktig å beholde ham
Hangeland har spilt for Fulham siden 2008 og har over 160 kamper for klubben. Stopperen har etter hvert blitt en stor favoritt blant fansen på Craven Cottage, og nå håper Jol at han velger å forlenge kontrakten.

- Forhåpentligvis velger han å bli værende. Det er viktig å beholde ham, for han er aldri skadet og går alltid foran med et godt eksempel. Vi hadde elsket å ha ham her for de neste par årene, sier Jol.

31-åringen har også vært en viktig brikke på landslaget i lang tid, og er den selvskrevne kaptein. Hangeland har nå passert 70 landskamper med flagget på brystet, og har flere ganger blitt koblet til større klubber enn Fulham.

Tøft valg
Nå står han altså overfor et tøft valg. Hvis han skriver under på en ny kontrakt med Fulham, vil han trolig aldri få sjansen til å spille for et engelsk topplag, med tanke på at han vil være minst 33 år når den nye kontrakten går ut.

Da Nettavisen i oktober spurte Hangeland om hans neste kontrakt kan bli den siste, svarte landslagsstopperen slik:

- Det vet man aldri. Alle kontrakter du skriver er viktig. Det er viktig å få noe ut av den på mange kanter. Både sportslig, økonomisk og trivsel. Det er vanskelig å svare på hvor lenge jeg holder på. Nå føles kroppen fin, men man vet aldri. Plutselig en dag kan det føles tungt, sa Hangeland.

Da han ble koblet til Manchester United tidligere i år, svarte Hangeland avvisende overfor Nettavisen.

- Jeg har kontrakt med Fulham og den forholder jeg meg til. Spekulasjoner er generelt en del av fotballen, men jeg kommenterer ikke slike ting, sa Hangeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.