*Nettavisen* Sport.

- Vi har gode sjanser til å gjøre det bra

Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Vinn eller forsvinn for unge norske slalåmhåp.

12.02.13 11:08

SCHLADMING (NTB): Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen samt søstrene Nina og Mona Løseth får det tøft mot Slovenia i første runde av lagkonkurransen i VM. Det er vinn eller forsvinn.

De norske løperne skal ut mot slovenerne i den første duellen i åttedelsfinalen. De møter ganske ukjente og lite meritterte løpere som Ana Bucik, Ana Drev, Ilka Stuhec, Zan Kranjec, Miha Kuerner og Misel Zerak.

Det betyr at de slipper å møte den suverene verdenscuplederen Tina Maze, som allerede har sikret seg et gull i mesterskapet, i åpningsøvelsen super-G. Men selv om Maze ikke stiller for slovenerne, må de norske løperne ha full klaff for å gå videre.

Hvis det blir avansement, er det Østerrike den norske kvartetten skal møte i kvartfinalen, og fortsatt er bare seier godt nok.

- Vi kommer til å gå inn i denne konkurransen for å gi alt, sier Nina Løseth til NTB.

- Vi er fire gode slalåmløpere, så jeg mener vi har gode sjanser, sier nestoren Leif Kristian Haugen.

Krever gull
Østerrikerne har hatt en brutal og svært skuffende start på mesterskapet med to bronsemedaljer. Romed Baumanns tredjeplass i superkombinasjonen mandag kveld ble feiret som en gullmedalje av både Baumann selv, tilskuerne, de østerrikske lederne og avisene.

Og nå er virkelig forhåpningene skrudd i været før lagkonkurransen. Der stiller hjemmefavorittene med supergutten Marcel Hirscher, slalåmekspert og lederen i den totale verdenscupen, Philipp Schörghofer, Marcel Mathis, samt de tre kvinnelige slalåmekspertene Nicole Hosp, Michaela Kirchgasser og Carmen Thalmann.

Dersom Norge slår ut slovenerne, er det østerrikerne som står for tur, og det kan bli en formidabel oppgave foran mange titalls tusen tilskuere midt i Schladming.

- Det er klart det hadde vært moro å møte Hirscher i en duell som dette, men det hadde på den annen måte ikke vært moro å bli utklasset, sier Henrik Kristoffersen.

15 nasjoner
Det er 15 nasjoner som stiller i tirsdagens lagkonkurranse i VM, og ved siden av hjemmefavoritten Østerrike, stiller både Tyskland, USA, Italia og Sverige med sterke lag.

- Østerrikerne kommer nok til å gi alt på hjemmebane her, men det kan også hende de kan bli ganske stressede, mener Leif Kristian Haugen, som også sier at kaldt vær og isete løype er en fordel for alle, for det vil gi ganske like forhold hele tiden.

Konkurransen foregår slik at to og to (en fra hver nasjon) kjører mot hverandre. Det blir altså fire dueller for hvert lag i hver runde. Det er antall duellseirer som teller, men dersom lagene skulle vinne to dueller hver, legger man sammen tidene for beste mann og beste kvinne, og laget med lavest tid går videre.

Det går mot en spennende tirsdagskveld i Schladming – og med et norsk lag på startstreken for første gang i en lagkonkurranse i alpin-VM. Første gang øvelsen sto på VM-programmet var i Bormio i 2005, og det skulle altså gå fem VM før Norge endelig kom med. (©NTB)

Nettavisen følger lagkonkurransen live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.