*Nettavisen* Sport.

- Vi har ikke panikk

Vikings spill i treningskampene før sesongstart har langt fra gått på skinner. Men blåtrøyenes kaptein Bjarte Lunde Aarsheim vil ikke snakke om sportslig krise ti dager før seriestart.

02.04.04 11:42

Vikings tapsrekke i treningskampene toppet seg med 1-2-tap mot erkerival Bryne onsdag denne uken. Et tafatt Viking-mannskap måtte se seg slått av et ungt og urutinert Bryne-lag.

- Ja, det har ikke gått på skinner i treningskampene. Vi gjorde det brukbart i La Manga, men etter dette har det bare gått verre og verre. Men vi har ikke panikk. Det er ennå en liten stund til seriestart, sier Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2 Nettavisen.

Målfattige Viking
Vikings desidert største problem i oppkjøringskampene har vært å score mål. Men Stavanger-klubben har også slitt med å spille seg til store sjanser.

- Det nytter ikke å skylde på spissene våre at vi ikke scorer. Hele laget må ta skylden, sier Vikings Erik Nevland.

Kaptein Bjarte Lunde Aarsheim mener det er mange ting som spiller inn på at Viking er blant de lagene som har slitt mest før sesongstart.

- Hele laget har skylden
- Hele laget har vært med på den spillemessige nedturen. Vi er inne i en downperiode, og må reise oss snarest, oppfordrer Bjarte Lunde Aarsheim.

- Men jeg mener verken vi kan skylde på formasjon, treneren eller andre faktorer. Det er først og fremst spillerne som skaper resultater, mener han.

På vei tilbake
Bjarte Lunde Aarsheim var for to sesonger siden i landslagsbildet, og aktuell for den engelske proffklubben Everton. Men skader har ødelagt de siste sesongene for midtbanespilleren. I treningskampen mot Brann for to uker siden ble Aarsheim skadet på nytt, men er trolig klar igjen mot Rosenborg førstkommende søndag.

- Jeg tror jeg rekker Rosenborg-kampen. Jeg har for første gang på lang tid fått vært med på det meste av oppkjøringen. Men jeg tenker ikke på landslagsspill og proffkarriere igjen foreløpig. Nå er målet først og fremst å komme tilbake igjen for fullt for Viking, sier Viking-kapteinen.

Dårlige treningskamper
Vikings første treningskamp denne sesongen endte med 3-0-seier over Vard. Men etter denne kampen, har laget slitt mer og mer. Her er Vikings treningskamper i førsesongen:

08.02: Viking - Vard Haugesund 3-0 (V: Sigurdsson, Dahl, Sanne)
14.02: Haugesund - Viking 2-4 (H: Andersen, Skogland. V: Nevland 2, Tengesdal, Sørli)
23.02: Bodø/Glimt - Viking 0-0
25.02: Viking - Metro Star (USA) 1-0 (V: Kopteff)
01.03: San José (USA) - Viking 1-1 (S: Derosario. V: Hansen)
05.03: Viking - MetroStars 0-1 (M: Ziadre)
11.03: Viking - Tromsø 0-0
14.03: Viking - Mandalskameratene 0-1 (Hagen)
20.03: Viking - Brann 0-2 (B: Kvisvik 2) Randaberg Stadion
26.03: Viking - Sogndal 1-0 (V: Nevland)
28.03: Haugesund - Viking 2-2 (H: Olsen, Pozniak. V: Berland 2)
31.03: Bryne - Viking 2-1 (B: Braut, Enge. V: Sanne)
04.04: Viking - Rosenborg, Stavanger Stadion.

Viking serieåpner borte mot Tromsø 12. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag