RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingen plan B

Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
Saxo Bank-SunGuard avhenger av at voldgiftsretten frikjenner Alberto Contador.

Alberto Contadors rittprogram for neste sesong ble offentligjort for en stund siden. Men om idrettens voldgiftsrett velger å utestenge spanjolen kan det bety trøbbel for Bjarne Riis’ sykkellag.

LES MER:Slik forbereder Contador seg til touren

- Nei, vi gjorde det i fjor... med dopingsaken hans, forandringer og planer. Jeg sa: «Vi kjører på med plan A», forteller Bradley McGee, tidligere etappevinner i Tour de France og nå sportsdirektør i Saxo Bank-laget, til Sydney Morning Herald .

Laget har uttalt at den umeritterte polakken Jaroslaw Marycz vil være lagets kaptein i selveste Giro d’Italia. Det beste resultatet 24-åringen har å vise til fra årets sesong er en sjetteplass fra en etappe i Bayern-Rundfarth.

Allikevel tror McGee at Riis & kompani vil klare å sy sammen et konkurransedyktig mannskap selv uten Alberto Contador.

- Vi vet at vi kan sette noe i stand hvis vi må, men vi har ikke tenkt på det ennå. Vi er sikre på at vi kan ordne et godt program selv om ting ikke går som vi tror. Men vi har ikke sette på det ennå, det er ikke verdt vår energi, forteller McGee.

Contador skal kjøre flere etapperitt for å være i form til Tour de France, men dropper Ardenner-klassikerne. Spanjolen sesongdebuterer med Frederik Wilmann og Michael Rasmussens Christina Watches i Tour de San Luis i Argentina. Rittet går av stabelen mellom 23. og 27. januar.

McGee rapporterer om en Contador i «veldig godt slag» under sesongoppkjøringen, laget har blant annet gjennomført en treningssamling i Israel. Dommen i spanjolens sak er ventet å foreligge i løpet av januar måned.

- I hans hode har han gjort alt han kan i forhold til dopingsaken. Der er absolutt ikke noe han kan gjøre, forteller McGee.

- Det gir han friheten til å si: «Det er ute av mine hender».

Contador maktet ikke gjennomføre både Giro d’Italia og Tour de France i toppform denne sesongen. Under avslutningen av Tour de France så vi en sliten Alberto Contador. McGee mener spanjolen har vokst på opplevelsen.

- Han er blitt sterkere. Han er blitt smartere. Han har realisert etter det som skjedde etter giroen at selv Alberto er menneskelig, uttaler den australske sportsdirektøren.

McGee understreker dog at Contador fortsatt er seg selv og ikke har noen lavere målsetninger enn tidligere.

- Jeg har nettopp sett han kjøre alle ned i kjelleren på treningsleir, men tidligere var han «gung-ho»: «La oss slå alle og vinne alt». Nå er han mer presis, konkluderer McGee.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere