- Vi har ingen spillere som tar like mye solarium

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Brann-spillernes meninger om Tommy Høiland er delte.

28.06.13 21:39

Sandnes Ulf eneste og største profil klarer nesten å få mer oppmerksomhet alene enn hele Brann-troppen til sammen, Meningene om Høiland er forskjellige i fotball-Norge. Det eneste som er sikkert er at veldig mange har en mening om den frittalende jærbuen.

– Vi har i hvert fall ingen spillere som tar like mye solarium. Han må få være som han vil for meg. Vi har ikke sånne typer i Brann, og jeg fortrekker dem vi har her. De er bedre spillere enn ham også, sier Amin Askar.

Motivator for Nordkvelle
Erik Huseklepp er en av Brann-spillerne som har sansen for den Molde-aktuelle spissen til lørdagens motstander på Stadion. Som fotballspiller, vel og merke.

– En kan kanskje kimse av en del av det han gjør utenfor banen, men en skal ikke kimse av det han gjør på banen. Det er en god spiller på sitt beste, sier Branns største profil om Sandnes Ulfs største profil.

Fredrik Nordkvelle lar seg motivere av Høiland før kampen.

– En legger jo merke til ham da, uten at jeg kjenner ham. Hans væremåte er vel med på at vi på motstanderlagene blir ekstra motivert til å stoppe kjeften på ham. Han må få være som han er, det er jo gøy med spillere som er annerledes, selv om jeg ikke er sånn.

Liker typen, innenfor visse rammer
Fredrik Haugen er ikke veldig imponert over 24-åringen på banen, og tenker i grunn minst mulig på hva han finner på utenfor banen.

– Det er bra at folk er seg selv, men det er kanskje ikke alltid like bra å ta fullstendig av, sier han.

Brann-trener Rune Skarsfjord har sansen for at Høiland skaper litt blest for klubben sin.

– Jeg kjenner ham egentlig ikke. Folk må få være seg selv. Syns det er fint. Fotball speiler jo resten av samfunnet, og hvordan vi er og ikke minst hvor forskjellige vi er, sier han.

– Hadde det vært plass til en Høiland-type i Brann-troppen din?

– Vi har rom for en slik type innenfor visse rammer. I Brann skal vi ha takhøyde for mye, men alle skal delta i kollektivet og sette klubben først, svarer Skarsjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.