RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingenting å skylde på

- Taper vi i Hellas har vi ingenting å skylde på, sier landslagssjef Åge Hareide.

ATEN (Nettavisen): John Carew forsvant onsdag ut av landslagstroppen, men Åge Hareide er klar på at hvis vi taper i Hellas så er det ikke på grunn av at Lyon-spissen mangler.

- Nei. Forberedelsene har vært optimale. Vi har ingenting å skylde på, sier han til Nettavisen.

- Er vi bedre enn Hellas?

- Det er vanskelig å si. Vi har kun studert dem på video i kampene mot England og Moldova, og man har jo den floskelen om at alle kamper lever sitt eget liv. Men vi har vært gode defensivt i det siste. Er vi det nå, så vil vi skape problemer for dem der. Er vi flinke fremover vil vi også skape problemer for dem der. Og kollektivet er så bra trimmet nå at jeg tror vi vil spille en bra kamp, sier Hareide.

- Men skulle de være kjempegode, så får vi bare holde hendene i været og si at vi ikke var gode nok. Men hvis vi lykkes her så skal vi bygge videre på det til neste kamp, fortsetter han.

Venter hardkjør
Hareide forventer at Hellas går knallhardt ut lørdag kveld, og medisinen for å overleve et tidlig hardkjør blir å slå langt. Etter hvert håper imidlertid sjefen at Norge selv får i gang et ordentlig spill.

Uten John Carews fart på topp blir det nemlig helt avgjørende.

- Vi regner med at de vil kaste seg over oss, og vi må spille litt over dem da. Men samtidig må vi også klare å beholde ballen. Siden vi ikke får brukt John i bakrommet må pasningsspillet vårt på midten være bra, sier han.

- Da kan vi vinne ballen i gunstige situasjoner, og få utnyttet Ole Gunnars gode timede løp.

Må ha balltempo
Kommer det norske laget i gang med sitt eget spill, lover Hareide voldsom aggressivitet og høyt press.

- Jeg tror det er mulig å løpe dem i senk. Vi møter et godt lag med gode individuelle spillere, men de liker veldig lite å jakte på andre spillere. Får vi opp tempoet i ballen, så gjør vi det vanskelig for dem, påpeker han.

Hareide tror også at det kan gi Norge en fordel at Hellas-kampen er den eneste vi spiller i disse dager. Hellas på sin side møter Bosnia borte få dager etter Norge-kampen.

- Jeg tror det er en kjempefordel. Det ligger alltid en tanke om at man skal i aksjon neste onsdag. Den slipper vi denne gangen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere