RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingenting å tape

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Mens alle forventer at Frankrike skal gå videre, er det ingen som forventer noe som helst av Hellas. Men grekerne har ikke gitt opp. TV 2 Nettavisen følger kvartfinalen direkte fra 20.45.

Følg kampen direkte her!

Frankrike har ikke overbevist sine tilhengere, til tross for at laget ikke tapte i gruppespillet, men i stedet scoret nest flest mål av alle lagene.

Men kravene er store på de regjerende EM-vinnerne, og favorittstempelet er ikke blitt mindre underveis i mesterskapet. Og det til tross for av Frankrike har sluppet inn enkle mål, samtidig som de har sviktet framover på banen.

Må bli bedre
- Jeg må innrømme at det er visse sider ved vårt spill som må forbedres. Og det jobber vi med. Jeg er trygg på at vi blir bedre og bedre i hver kamp, sier landslagssjef Jacques Santini.

Alle tar det for gitt at laget lett slår Hellas i kveld. Også Santini ser optimistisk på den oppgaven.

- Vi kom hit for å vinne tittelen, og vi har nå spilt tre kamper. Jeg håper vi skal spille tre kamper til, sier trener Jacques Santini.

Ikke noe å tape
Skulle Frankrike mislykkes i å nå semifinalen, ville det vært en av fotballhistoriens største sensasjoner.

Likevel har ikke Hellas gitt opp tanken på å sette enda en stor nasjon utenfor i mesterskapet.

- Vi har alt vunnet alt det vi kunne drømme om å vinne. Vi har ikke noe å tape nå, sier Hellas` trener Otto Rehhagel

Flere skader
Og dermed regner han med at motivasjonen skal være på topp til kveldens kamp.

Frankrike mistet Willy Sagnol med armbrudd i forrige kamp. Erstatter William Gallas sliter med en vond ankel, og kan komme til å miste kvartfinalen.

I tillegg sliter Patrick Vieira med en strukket lårmuskel. Han kan bli erstattet av Benoit Pedretti. Louis Saha far ganske sikkert den ene plassen som spiss, i stedet for skuffelsen David Trezeguet.

Hellas mangler suspenderte Zisis Vryzas. Han blir trolig erstattet av den rutinerte Demis Nikolaidis. Midtbanespiller Giorgos Karagounis kommer derimot tilbake etter suspensjon.

Tre siste før EM:
Liechtenstein - Hellas 0-2, Polen - Hellas 1-0, Nederland - Hellas 4-0 Frankrike - Brasil 0 - 0 Frankrike - Andorra 4 - 0 Frankrike - Ukraina 1 - 0
FIFA-rankingen: 2. Frankrike 35. Hellas

Trolig lagoppstillinger:
Hellas (4-4-2):
1-Antonis Nikopolidis; 2-Yourkas Seitaridis, 19-Michalis Kapsis, 5-Traianos Dellas, 14-Takis Fyssas; 20-Giorgos Karagounis, 21-Costas Katsouranis, 7-Theodoros Zagorakis, 6-Angelos Basinas; 9-Angelos Haristeas, 11-Demis Nikolaidis.
Frankrike (4-4-2): 16-Fabien Barthez, 5-William Gallas; 15-Lilian Thuram, 13-Mikael Silvestre, 3-Bixente Lizarazu; 18-Benoit Pedretti, 6-Claude Makelele, 7-Robert Pires, 10-Zinedine Zidane; 12-Thierry Henry, 9-Louis Saha.

Dommer: Anders Frisk, Sverige

Vårt tips: Hellas - Frankrike 0-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere