*Nettavisen* Sport.

- Vi har mye å lære

Foto: (Foto: Scanpix)

Etter nok et skuffende renn i en beinhard løype ser landslagssjefen at norske løpere må trene bakkeklatring.

26.01.08 10:39

Etter en dag der de norske løperne nok en gang ble distansert av konkurrentene i de tøffe løypene i Canmore sier landslagstrener Morten Djupvik at norske løpere har mye å lære av konkurrentene.

Mye å lære
- Når jeg ser italienerne, franskmenn og en tysker gå bakker som de gjør, ser jeg at vi har mye å lære av dem. Det gjelder både teknisk og når det gjelder kapasitet. Vi må bli bedre til å padle i motbakker. Vi må derfor sette inn ekstra trøkk der i tiden fremover, sier Djupvik til Nettavisen.

Han mener at løperne nå må være mer bevisst på å oppsøke lengde og brattere motbakker på rulleski både når de går langturer og skal trene hardt.

Han forteller at de må «trigge» det å gå lange bratte motbakker. Han vet ikke hvor mye løperne hans tapte opp bakkene på i dag, men så at de trenger mer trening i bakker.

- Ikke bra nok
- Dagens løp gikk i høyden og løpere som Di Centa og Piller Cottrer bor i høyden og oppholder seg derfor mer i høyden enn våre løpere. Men vi må gjøre noe med det vi kan bli bedre på. Vi er ikke bra nok i padling, sier Djupvik.

Djupvik forteller at ikke mange av løypene i verdenscupen er som i Canmore og at bratte lange bakker har vært på vei ut av langrennssporten en stund.

Samtidig understreker han at det ikke er noen unnskyldning for å gå dårligere enn konkurrentene oppover. Han mener at en Tore Ruud Hofstad i form ville passet godt i en slik løype, men ønsker ikke å bortforklare noe på grunn av Hofstads fravær.

Distansert
Onsdag tok Norge femdobbelt på sprinten. Men når distansene blir lengre viste seg også i dag at nordmennene ble distansert i de tøffe og bratte motbakkene i Canada. Beste norske løper ble Tord Asle Gjerdalen på 11. plass nesten 40 sekunder bak vinneren. Lyspunktet var Gjerdalens sterke avslutning, men åpningsfarten var for lav.

- Tord Asle gikk et kjempeløp. Det var veldig bra, mener Djupvik.

Videre ned på lista ser man at det ikke gikk Norges vei. Petter Northug er ikke glad i renn i høyden og ble nummer 22. Lars Berger nummer 30.

- Petter har litt problemer med løp i høyden. Han disponerte løpet bedre enn han har gjort i det siste. Han var litt skuffet over at innsatsen i dag bare holdt til 22. plass, sier Djupvik.

Italiensk dominans
Valerio Checchi fra den italienske hovedstaden Roma vant overraskende verdenscuprennet i Canmore foran tyske Rene Sommerfeldt. De harde løypene så ut til å passe de italienske løperne godt. Både Giorigo Di Centa (5.-plass) og Pietro Piller Cottrer (3.-plass) gikk gode og veldisponerte løp i en krevende løype.

Vincent Vittoz er tilbake i form og med bakgrunn i resultatene før i sesongen en overraskende sterk plassering han oppnådde med sin 4.-plass.

Ville Nousiainen som fikk en stav i øyet under tirsdagens løp var tilbake i løypa og det så ut til at finnen ikke var hindret av uhellet for tre dager siden. Han ble til slutt nummer 13.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.