- Vi har sett en legende bli født

Foto: Pa Photos/Scanpix

Dirk Kuyt scoret hat trick mot United, men det er en annen Liverpool-spiller som hylles etter hatoppgjøret.

07.03.11 07:49

LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 3-1:

Det 38. Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester United endte ikke slik det oftest gjør: med United-seier.

Ganske langt derifra, faktisk.

Hjemme på Anfield knuste Liverpool klubben de tradisjonsmessig hater, med sifrene 3-1.

Dirk Kuyt, som før kampen sto med fire nettkjenninger, var nær ved å doble sin egen scoringsstatistikk. Nederlenderen demonstrerte hva som ligger i begrepet «rett sted til rett tid», og tegnet seg for en fantastisk hat trick.

Men bak samtlige Liverpool-mål sto arkitekten og nysigneringen Luis Suarez. Uruguayaneren har tatt med seg tryllestaven fra Ajax, og viste magiske fotballferdigheter for et ekstatisk hjemmepublikum.

- I dag har vi har sett en legende bli født, sa Liverpool-legenden Phil Thompson til TV2 etter kampen.

Arsenal kan ta igjen United
Det ble spilt 26 kamper i sesongens Premier League før United gikk på sitt første tap. Det andre kom tre kamper senere, og mot Liverpool gikk gjengen fra Old Trafford på sitt andre strake nederlag.

Ligagullet, som for få serierunder siden virket sikkert, er nå derfor i ferd med å glippe ut av United-hendene. Med én kamp mindre spilt ligger Arsenal kun tre poeng og én seier bak.

Ekstra bittert er det nok at det er rivalene Chelsea og Liverpool som kan ha kostet Manchester-klubben ligagullet.

Men de må også skylde på seg selv, for i Alex Fergusons 950. kamp som United-trener, var ikke djevlene til å kjenne igjen.

United savnet Vidic og Ferdinand
Med et serbisk hull i midtforsvaret, slet Fergusons menn enormt mot erkerivalen på Anfield. Nemanja Vidic fikk rødt kort i sluttminuttene mot Chelsea tirsdag, og måtte stå over hatoppgjøret. Det samme måtte Rio Ferdinand, som er skadet.

Dermed var det fritt fram for Suarez, som driblet seg gjennom hele United-forsvaret og la opp til det første målet. Han sendte ballen mellom beina på Edwin van der Sar og til Kuyt, som scoret sitt og Liverpools første mål etter 34 minutter.

2-0-målet var det Nani som serverte. Suarez sendte av gårde et innlegg, og Nani bommet totalt på den påfølgende headingen, som nok var ment som klarering, men som endte opp i føttene til Kuyt. Liverpool-angriperen doblet ledelsen med sitt andre mål.

Seks minutter tillegg etter masseopprør
Men som en hel fotballverden er klar over, handler ikke oppgjørene mellom Liverpool og United bare om scoringer. Allerede før pause kokte det over på Merseyside-gresset.

Bortelagets spillere ble illsinte da Jamie Carragher taklet Nani på styggeste vis, og mens portugiseren blå båret av banen brøt det ut masseopprør. Van der Sar beinfløy 50 meter for å involvere seg i krangelen, og keeperens harde treningsøkt ble belønnet med gult kort.

Spillet kom i gang igjen, men en hevngjerrig Rafael klinket til i en takling av Lucas og spillerne røk igjen i tottene på hverandre.

Etter 51 minutter bestemte dommeren at nok fikk være nok, og sendte lagene til pause, med oppfordring til en kald dusj.

Kuyt med hat trick
Andreomgangen åpnet med et brak.

Ikke i form av krangling, men av et intenst og underholdende måljag.

3-0-målet kom etter 65 minutter, da Suarez skrudde ballen inn i feltet på et frispark. Van der Sar måtte gi retur, og igjen var Kuyt akkurat der han skulle være. Nederlenderen tappet inn sitt tredje og med det hat trick.

- Dette er min første hat trick for Liverpool. Du kan ikke spørre om mer enn å klare dét mot United, sa Kuyt etter kampen.

United-fansen våget nok, med historien i minnet, å håpe på en snuoperasjon.

Men klubben var aldri i nærheten. Javier Hernandez satte inn et trøstemål på overtid, men det ble tap.

Sesongens tredje.

Carroll debuterte
Og Liverpool-supporterne, som neppe krevde mer fra klubben, fikk ikke bare i pose. Opp fra Kenny Dalglish sin sekk kom nemlig nysigneringen Andy Carroll i det 74. minutt. Torres-erstatteren debuterte mot United til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Vilt blir det nok også når Anfield-gjengen innser at fjerdeplassen, som sikrer mesterligaspill, nærmer seg. Seks poeng har klubben opp til Chelsea, som har like mange poeng som Tottenham på femteplassen.

- Det var en flott kamp av oss. Vi viser at vi kan slå de beste. Nå er vi på vei i riktig retning, hevdet matchvinner Kuyt.

Og siden det var Liverpool og United som spilte mot hverandre, slenger undertegnede inn noen statistiske fakta på tampen:

Status etter 156 ligamøter er 53 Liverpool-seiere og 60 til United. Begge står fortsatt med 18 seriegull, men United jakter sitt 19. denne sesongen.

Det store spørsmålet er om tapet mot Liverpool kan ha kostet for mye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.