RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har stor respekt for dem

Foto: Lalo R. Villar (AP)
Mourinho tror tirsdagens Champions League-kvartfinale blir tøff for spanjolene.

Tirsdag kveld møter Real Madrid det kypriotiske laget, APOEL FC, i den første kvartfinalen i Champions League.

Foran kampen er det spanske laget soleklare favoritter.

- Vi er favoritter på grunn av vårt potensial og økonomi, men vi vet at kampen blir tøff, sier Mourinho ifølge Real Madrids hjemmeside.

Vanskelig kamp
Den portugisiske manageren har fram til nå ikke tapt en eneste kvartfinale i den jeve turneringen.

Han har vunnet kvartfinaler med Porto, Chelsea, Inter og sist med Real Madrid i fjor da spanjolene knuste Tottenham 5-0 sammenlagt.

Real Madrid har spilt 26 kvartfinaler i Champions League. Det er fler enn noe annet lag, og av disse kvartfinalene, er det bare seks ganger de ikke har gått videre til semifinale.

Los Blancos er det mestvinnende laget noensinne i den prestisjetunge turneringen, og klubben har vunnet Champions League-trofèet hele ni ganger.

Mourinho har likevel mye respekt for kveldens motstander.

- Når du ser hvilken gruppe APOEL møtte innledningsvis, forstår du hvor gode de er. De slo ut Lyon, Dontesk og Porto. Fotball er fotball og vi har stor respekt for dem, det blir en vanskelig kamp, sier manageren.

Kjenner Mourinho
APOEL ledes av serberen Ivan Jovanovic som tok over i 2008, og under hans ledelse har klubben nådd nye høyder. I 2009/2010 sesongen kvalifiserte de seg for første gang til Champions League.

De ble slått ut i gruppespillet, men viste at de kunne hamle opp med storlagene. Det kypriotiske laget klarte blant annet uavgjort mot Chelsea på Stamford Bridge.

En av APOELs viktigste spillere, Nuno Morais (28), spilte under Mourinho i Chelsea. Midtbanespilleren var i London-klubben i perioden 2004-2007.

- Morais spilte under meg i Chelsea. Han spilte i kvartfinalene mot Bayern Munchen, og jeg håper han skal spille mot oss, sier den portugiseren.

Xabi Alonso må stå over kveldens kamp på grunn av kort, mens Lassana Diarra, Àngel di Marìa, Ricardo Carvalho og Jòse Callejòn er ute med skader.

Følg kampen på nalive.no

Returoppgjøret spilles på Santiago Bernabèu 4. april. Laget som går videre møter vinneren av kvartfinalen mellom Marseilles og Bayern München.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere