*Nettavisen* Sport.

- Vi har taklet presset

Foto: Skibstad, Kent (SCANPIX)

Poengstatistikken i NM-sluttspillet toppes av fem Stavanger-spillere.

Stavanger Oilers er én seier unna dobbeltriumf i årets ishockeysesong og klubbens andre NM-tittel.

Rogalendingene innfridde favorittstempelet til fulle i grunnspillet og samlet et rekordstort poengantall. Med 112 poeng på 45 kamper var Petter Thoresens gutter så å si utilnærmelige i Getligaen.

Særlig på egen is viste Oilers imponerende takter og gikk seirende ut av samtlige kamper. Totalt ble det bare seks tap i grunnspillet, derav tre etter at serietriumfen allerede var sikret.

Nagels beste sesong
En viktig bidragsyter til den råsterke sesongen heter Lars-Peder Nagel.

Den 31 år gamle senteren sto bak 17 mål og 22 assist på 43 opptredener i grunnspillet. Nagel plukket med det flere målpoeng enn han noen gang har klart tidligere i den norske eliteserien.

Fem lagkamerater hadde riktignok flere målpoeng å vise til i seriesammenheng, men i sluttspillet har Nagel vist seg som Stavangers neste beste poengplukker etter svenske Martin Strandfeldt.

- Generelt vil jeg si at den offensive spillestilen til laget er mye av årsaken. Jeg spiller på et godt lag, og fikk en bra start på sesongen som senter i førsterekka mellom Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen, sier Nagel til Nettavisen.

- Jeg tok vare på sjansen og fikk fortsette i førsterekka på bakgrunn av den gode starten. Jeg har fått en viktig offensiv rolle i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skibstad, Kent

Tidenes Oilers-mannskap
Strandfeldt er sluttspillets suverent beste poengplukker med sine 29 målpoeng (16 mål-13 assist) ,mens Nagel er nummer to med 22 (5-17). Deretter følger grunnspillets toppscorer Ryan MacMurchy med 19 (9-10), Dahl-Andersen med 19 (8-11) og Jimmy Kilpatrick med 17 (5-12) som perler på en Stavanger-dominert snor.

Oilers avgjorde en meget spennende femte finalekamp i forlengningen mot Lørenskog onsdag. En nervepirrende forestilling hjemme i Siddishallen ble avgjort da Dahl-Andersen fikk en klarering i beinet og pucken fant veien til mål.

Siddisene er i føringen med 3-2 i antall seirer i best-av-sju oppgjør. Fredag kveld møtes lagene på nytt i Lørenskog ishall. Stavanger kan avgjøre NM-finalen til sin fordel.

- Laget vi har i år er det beste vi har hatt noen gang, konstaterer Nagel, og legger til at evnen Oilers har vist til å avgjøre på overtid ikke er tilfeldig.

- Vi har flere strenger å spille på enn før. Men vi har også taklet det forventningspresset vi fikk før sesongstart.

Likevel understreker Lars-Peder Nagel at Lørenskog er en jevnbyrdig motstander.

Klikk på bildet for å forstørre.

Venter ny tøff duell
- De har vært minst like gode som oss etter at de bytta trener. Under Dave Livingston tror jeg de har tatt like mange poeng som oss, sier 31-åringen til Nettavisen.

Stavanger raste gjennom både kvartfinalen og semifinalen av sluttspillet med fire strake seirer over henholdsvis Rosenborg og Lillehammer.

Derfor trodde nok mange at Oilers skulle krone sin første triumf i serien med sitt andre NM-gull uten store problemer. Det ble imidlertid motbevist allerede i første finalekamp da Lørenskog ødela seriemesterens plettfrie hjemmestatistikk med å vinne 3-1 i oljebyen.

Nagel har foruten sluttspilltriumfen med Stavanger for to sesonger siden, også vunnet norgesmesterskapet med Frisk-Asker i 2002. Han føler ikke Oilers har noe psykisk overtak før det sjette oppgjøret, selv om Lørenskog måtte svelge et bittert nederlag onsdag. Romerikingene har løsnet flest skudd mot mål i de tre siste møtene.

- Jeg tror det fortsatt er jevnt mellom oss. De har prestert bra hele tida i finalene, mens vi har vært litt mer varierende. Om man spiller hjemme eller borte spiller ikke så stor rolle. Lørenskog har mest press nå siden de må vinne, men den siste spikeren i kista er alltid vanskelig å sette, påpeker Nagel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.