RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kan dra hjem med hevet hode

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Norge tapte mot Spania, men har ingen grunn til å være misfornøyd med VM. - Vi kan dra hjem med hevet hode, sier Frank Løke. Se bilder fra gårsdagens kamp.

SPANIA – NORGE 31-24: Norge var i en unik posisjon før oppgjøret mot Spania. Med seier ville de tatt seg til en historisk semifinale i et VM. Det synes landslagssjef Gunnar Pettersen er verdt å være fornøyd med, selv om det ble riv i siste hinder.

- Det som er viktig, er å glede seg over at vi har vært med i toppen av et mesterskap. Vi kunne altså ha spilt en semifinale hvis vi hadde vunnet den siste kampen. Det har vi aldri vært i nærheten av. Vi har vært milevis unna, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Kan dra hjem med hevet hode
Frank Løke har kanskje vært Norges beste spiller i mesterskapet, og han er helt enig med sjefen sin.

- Vi har slått Sverige, vi har slått Kroatia, vi har slått Egypt, vi har spilt uavgjort mot Tyskland, så jeg føler vi kan dra hjem med hevet hode, sier han til TV 2 Nettavisen.

Men ikke alle klarer å legge skuffelsen til side like raskt.

- Akkurat nå er jeg skikkelig sur. I hvert fall når vi var så nær ved å nå veldig langt. Men spør oss om noen dager, så er det ikke så surt lenger, sier Rune Skjærvold.

Små marginer
Det er små marginer i et mesterskap. Hadde ikke Norge snublet mot Serbia og Montenegro i gruppespillet, kunne semifinaleplassen vært sikret før oppgjøret mot Spania.

- Da vi kom inn i gruppespillet og vant mot Kroatia, sa vi: ”Tenk om vi hadde hatt med de ekstra poengene hvis vi hadde vunnet over dem”. Men hadde vi hatt med flere poeng inn i mellomspillet, så er det ikke sikkert at vi hadde vunnet over Kroatia og Sverige. Det er sånne ting vi kan sitte og tenke på i ettertid, sier Johnny Jensen.

Pettersen tror ikke han har vært med på et mesterskap hvor så mange lag har hatt muligheten til å gå helt til topps.

- Sånn er det. Det er så små marginer. Dette har kanskje vært tidenes mest åpne mesterskap. Hellas hadde også mulighet til å spille en semifinale. Ingen snakket om dem for to år siden. Det var først for et halvt år siden en fikk øynene opp for dem i OL, og nå er de enda bedre. Her skal en både ha tur og vinne de rette kampene. En vet først etterpå hvilke som var de rette, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere