*Nettavisen* Sport.

- Vi kan ikke kjempe om medaljer

Foto: TV 2

- Slik situasjonen er akkurat nå, kan vi ikke utfordre Rosenborg, Vålerenga og Brann, sier Lillestrøm-trener Uwe Rösler.

18.01.05 09:54

I helga røk Lillestrøm 0-2 i en treningskamp mot Kongsvinger, men det er ikke derfor Rösler - akkurat nå - tviler på at laget vil utfordre «de tre store».

Penger betyr mye
- Nei, forklaringen er enkel. Vi har mistet spillere, blant annet Gylfi Einarsson, og ikke fått erstattet ham. Det er jo tross alt slik at penger betyr en del. Se på RBK, Brann og VIF. Se på pengene de har brukt, og spillerne de har fått inn, sier Rösler.

- Men Lillestrøm har en god og solid stall nå. Målet er å utfordre om medaljene i løpet av tre år, fortsetter han.

Uten at han helt avskriver årets sjanser heller.

- Får vi to nye veldig gode spillere før overgangsvinduet stenger – så kan dette forandre seg. Da endres forutsetningene, fortsetter han.

Jakter på to
Øverst på Lillestrøms ønskeliste står en offensiv midtbanespiller som kan fungere både i et 4-3-3- og et 4-4-2-system. Én spiller som kan ta plassen Gylfi Einarsson hadde i fjor. På lista står også en spiss.

- Vi tester og ser på spillere nå, og vil se nærmere på spillere i utenlandske ligaer når de starter opp igjen nå i slutten av januar og februar, sier Rösler.

- Familien lider
Overgangen fra å være spiller, til å bli trener, har vært stor. Akkurat nå er det familien som får lide litt.

- Da jeg var spiller, var jeg bare ansvarlig for meg selv. Nå er jeg ansvarlig for alt og alle. Det er tøft, sier Rösler.

- Jeg reiser på jobb ved 8-tiden, og er sjelden hjemme noe særlig før seks på kvelden. Telefonen er aldri av. Så akkurat nå lider familien litt. Men jeg elsker jobben min og Lillestrøm, og denne måten er den eneste måten jeg kan bli en suksess på, sier han.

- Blir det noe ferie på deg før sesongslutt?

- Nei, det blir det ikke. Spillerne får vel kanskje én uke en eller annen gang, men for meg personlig blir det ingen ferie, sier Rösler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag