RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kan kjøre over RBK

Sist oppdatert:
Mike Kjølø og Inge André Olsen frykter ingen reprise fra 5-0-kampen i mars.

NADDERUD (Nettavisen): 5-0 vant Rosenborg da de hadde Stabæk på besøk for en drøy måned siden. Men i Stabæk er ingen redde for at det skal bli noen gjentakelse av det resultatet.

- Hvis vi stiller det samme laget til helga som vi gjorde mot Vålerenga, så er det bare seks mann som spilte mot RBK i april, påpeker Stabæk-kaptein Mike Kjølø.

- Faktisk har vi tradisjonelt hatt et veldig godt tak på Rosenborg, i fjor rundspilte vi dem til tider, selv om kampen endte 1-1, minner stopperkollega Inge André Olsen om. Han mener det er det de blåkledde tar med seg når de går ut til den direktesendte TV-kampen lørdag kveld.

Optimistisk Olsen
Olsen er fortsatt ikke helt fri for skaden han pådro seg på tampen av sesongoppkjøringen, men regner med å stille til dyst lørdag i storkampen mot Rosenborg. Torsdag måtte han gå tidlig ut av treningen og få alternativ behandling, men selv mener han det går riktige veien.

- Siden jeg har mistet en del av sesongoppkjøringa, må jeg trene meg forsiktig oppover. Jeg håper jeg blir bedre og bedre fremover, men regner med å stille mot Rosenborg også, sier den hardttaklende midtstopperen til Nettavisen.

Likevel gikk han rett inn på laget da han ble erklært spilleklar foran Vålerenga-kampen sist søndag. I lørdagens kamp blir hans luftstyrke neppe mindre viktig, ettersom Steffen Iversen kom tilbake for fullt i forrige serierunde, med sine to mål og et imponerende comeback mot Tromsø.

Men verken Mike Kjølø eller noen andre i Stabæk-leiren vil si at de frykter trønderne.

- Kan slå hvem som helst
- Helt seriøst, jeg er ikke så opptatt av hvem vi møter. I Stabæk vet vi at vi kan slå hvem som helst, og på en god dag kjører vi over RBK, hevder kapteinen.

- Vi møter kanskje det beste laget i Norge, men i forrige runde stoppet vi Vålerenga fra å spille sitt spill, og det må vi ta med oss inn i denne kampen.

I tillegg til å ha hevet seg noen hakk fra Brann-kampen, er det som Inge André Olsen også påpeker en meget fin statistikk de blåkledde tar med seg inn i lørdagens oppgjør. Rosenborg har ikke vunnet i serien på Nadderud siden 2000, og trener Jan Jönsson er optimistisk.

- Vi har spilt to jevne kamper så langt, men det var en viss kvalitetsheving mot Vålerenga, og jeg føler vi hadde god kontroll frem til 75 minutters spill.

- Får vi mer bredde i spillet og bedre kvalitet på innleggene, tror jeg vi har god mulighet mot Rosenborg. Det er ikke noe galt tidspunkt å møte dem på, men samtidig imponerte RBK i forrige runde da de snudde kampen, mener Jönsson.

Imponert over TIL-kampen
Mike Kjølø er heller ikke helt uenig i det.

- En ting er at vi er vant med at de vinner kamper på den måten på slutten av sesongen, det er vi vant til. Men i andre serierunde? Skummelt, sier Stabæk-stopperen, og antyder at NFF allerede nå kan tenke på å bestille hvite og svarte bånd til de edleste medaljene.Er Stabæk gode nok til å overkjøre Rosenborg? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere