*Nettavisen* Sport.

- Vi kan ryste Norge

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Norge møter historiske svensker og en keeper som nesten ikke slipper inn mål.

10.12.10 21:18

De svenske håndballjentene er i ekstase etter 25-18-seieren over Nederland i Håndball-EM på fredag.

Laget sikret full pott og fire poeng inn i neste fase av mesterskapet, noe som faktisk er første gang i historien at de svenske jentene gjør.

Den store helten? Keeper Gabriella Kain.

«Idiotredninger»
- Hun er i fantastisk form akkurat nå, og det kan vi spille videre på, sier svenskenes assistentsjef Magnus Johansson til TV4, etter at Kain leverte flere klasseredninger i seieren over Nederland.

Og Kain selv vedgår at hun sto en kjempekamp.

I første omgang slapp hun faktisk bare inn seks(!) mål, og hjalp dermed sitt lag til å gå til pause med en soleklar 14-6-ledelse.

- Ja, det kjennes godt. Første omgang føles helt fantastisk. I andre går jeg litt ned. Men jeg gjorde noen «idiotredninger», kan man vel si, kommenterer den glade keeperen til TV 4.

Så bra spilte Sverige, at Aftonbladets håndballblogger Johan Flinck mener at svenskene kan by Norge på real kamp i mellomrunden.

- Med et forsvar som i første omgang mot Nederland så kan Sverige ryste Norge. Ja, faktisk, skriver Flinck.

Semifinale i sikte
Dermed er svenskene altså klare for mellomrunden med et optimalt utgangspunkt.

De blågule møter Norge og to andre lag fra vår gruppe med fire poeng med seg i bagasjen fra det innledende gruppespillet i Larvik, og plutselig er ikke en semifinale helt urealistisk for laget som aldri har blitt bedre enn nummer seks i EM – deres beste mesterskapsresultat noensinne.

- Jeg er utrolig stolt over jentene som har gått ubeseirede gjennom gruppen, noe som på forhånd bare var et drømmescenario for oss, sier landslagssjef Per Johansson.

- Det var en stor barriere for oss å vinne her i dag. En veldig stor barriere, konstaterer han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.