- Vi kan ta gull om to år

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

I Strømsgodset var man mest forbannet etter 1-1 mot Rosenborg.

26.09.10 23:29

STRØMSGODSET-ROSENBORG 1-1:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): - Nå er jeg bare forbannet.

Ordene tilhører Strømsgodset-spiss Ola Kamara. 20-åringen hadde riktignok sikret ett poeng for Strømsgodset hjemme mot serieleder Rosenborg, men det var ikke særlig trøst.

Drammenserne mente nemlig at de var klart best, og Godset-trener Ronny Deila telte til 9-3 i målsjanser i favør hjemmelaget. To minutter på overtid trodde også Kamara at han kom til å bli tomålsscorer. Det ble imidlertid med en kjapp tanke. Han ble nemlig kynisk holdt igjen av RBK-midtstopper Simen Wangberg da han var på vei alene gjennom trøndernes forsvar.

- Jeg hadde scoret på den. Ja, jeg kunne selvsagt bommet, men som spiss har man ofte en følelse på om man scorer. Da hadde jeg den følelsen. Derfor klarer jeg ikke å være fornøyd med ett poeng. Jeg er bare irritert og forbannet, sier Kamara til Nettavisen.

Trener Ronny Deila var enig.

- Ja, jeg er veldig skuffet over at vi ikke vinner. Vi er klart best. Vi eier kampen i 90 minutter. Vi ruller over dem, og nekter dem eget spill.

- Kan bli gullvinnere
Og at akkurat det skjer – bare fire dager etter cuptriumfen mot Odd – det får Deila til å se en stor fremtid for sine Godset-ellever. I alle fall hvis én – eller helst to – kriterier oppfylles.

- Det er en ”quickness” og et balltempo i dette laget som få andre lag i Norge har. Se på Rosenborg. Til og med de sliter med å henge med i tempoet vårt. Nå handler det om å få beholde dette laget – og så utvikle det videre. Klarer vi det, kan disse gutta vinne serien om to år, sier Deila til Nettavisen.

- Det er nemlig ingen begrensninger for dette laget.

- Men får dere beholde dem?

- Det kan bli vanskelig. Spillerne våre er grisegode og unge. De er jo midt i skuddlinja for internasjonale lag, sier han.

- Fordel Vålerenga...
Etter et knallhardt kampprogram de siste ukene, var Rosenborg-trener Nils Arne Eggensøndag kveld nesten mest fornøyd med at det er fem dager til neste kamp.

Samtidig klaget han ikke på ett poeng i Drammen. Dermed holder trønderne fortsatt Vålerenga på en armlengdes avstand i gullkampen.

- Det er lenge siden det har gått fem dager mellom kamp som vi får nå. Så får vel Vålerenga en liten fordel av at vi spiller mot Aris på Lerkendal klokka 21 torsdag, men vi har dem da hjemme på søndag, i alle fall, sier Eggen – uten å virke altfor skremt for utfordrerne fra Oslo.

Gullkampen må altså Strømsgodset vente litt på.

Bronsekampen gir de også opp etter søndagens poengdeling.

- Det blir for vanskelig. Men vi skal være fornøyd med cupgull og fjerdeplass også, gliser Ronny Deila - noen uker før det kan bli en realitet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.