- Vi kan trekke opp Cavendish

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Geraint Thomas deler gjerne opptrekkerjobben med Edvald Boasson Hagen.

12.10.11 15:00

Hvordan vil Team Sky anno 2012-utgaven av Tour de France se ut? Det lurer mange på etter at Mark Cavendish ble offentliggjort som lagets nysignering, tirsdag.

I HTC-Highroad var hele laget lagt opp slik at han skulle vinne så mange etappeseirer som mulig.

Det blir vanskeligere i et stjernespekket Team Sky som allerede har ryttere som Bradley Wiggins og Edvald Boasson Hagen på lønningslisten.

Trekke opp for den beste
Geraint Thomas forsøker å svare på noen av spørsmålene i sin blogg på BBCs nettsider.

Den 25 år gamle waliseren leverte et knallsterkt Tour de France, og kjørte blant annet i ungdomstrøyen under rittets første uke.

- Jeg tror ikke hans ankomst vil endre mine ansvarsområder på laget i stor grad. Jeg vil fremdeles ha en nøkkelrolle, spesielt i klassikerne. Når det kommer til spurten, vil vi alltid forsøke å hjelpe sprinteren, så hvorfor ikke trekke opp for den beste? skriver Thomas i bloggen.

Du finner hele blogginnlegget her!

- Vi kan trekke opp for Cav
Thomas vil, som Boasson Hagen, bli nødt til å vende fokuset mer mot klassikerne og kuperte etapper etter tilveksten av verdens beste sprinter. Duoen var fastlåst allerede under årets etapperitt, og fikk først frie tøyler etter at Wiggins veltet ut av rittet og brakk kragebeinet.

Sky-rytteren mener likevel at man ikke trenger å gjøre store utskiftninger på mannskapet som inntar Frankrike den 30. juni.

- De siste årene har vi bygget laget rundt Bradley Wiggins, og fokusert på sammendraget. Nå trenger vi en opptrekker eller to foran avslutningene. Jeg tror vi kan hjelpe både Bradley og Cav ettersom vi har flere ryttere som kan bekle flere roller.

- I årets oppstilling var både Edvald Boasson Hagen og meg inkludert. Vi kan gjøre opptrekk for Cav mot slutten, men også hjelpe Bradley i motbakkene, skriver han.

Sjekk det stjernelaget!
Uansett hvordan man snur og vender på det, vil britene stille med et lag fullspekket av stjerner neste sesong.

Hva synes du for eksempel om denne oppstillingen?

Mark Cavendish, Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen, Richie Porte, Rigoberto Urán, Chris Froome, Bernhard Eisel, Geraint Thomas og Kanstantsin Siutsou.

Cav: - Min jobb er å vinne
Det blir uansett en utfordring med både Cavendish og Wiggins på laget. Det blir også en overgang når man i større grad må kontrollere hovedfeltet neste sesong. Med HTC-Highroads bortfall, holder det ikke lenger for britene å sende en eller to mann i front av hovedfeltet.

Det vil åpne seg et vakuum etter det amerikanske storlaget, og da får man se om sjongleringen mellom sammenlagtplassering og etappeseirer lar seg gjennomføre i praksis.

Cavendish har allerede uttalt at han at han er villig til å gjøre en jobb for sin nye lagkaptein.

- Min jobb er å vinne sykkelritt. Med dette laget, kommer jeg til å gjøre det. Jeg kommer til å hjelpe Wiggins med å få en god posisjon foran fjellene, uttalte Cavendish i en pressemelding.

26-åringen er selvsagt klar over at forventningene til laget foran neste sesong, kommer til å bli skyhøye. Når det er sagt, er det ingen uvant situasjon for den seiersvante rytteren.

- Jeg vet at stallen er stjernespekket. Kanskje den sterkeste innenfor den profesjonelle sykkelsporten, akkurat nå. Geraint Thomas bar ungdomstrøyen under Tour de France, og Bradley kom på podiet i vueltaen. Han er en av de største rytterne i verden.

- Begge to hadde viktige roller i VM, og jeg aldri vunnet uten de to, sammen med de andre rytterne, klargjør Cavendish.

Hvordan tror du Team Sky vil se ut i sommerens Tour de France? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.