RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kan vinne OL

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Før OL-seilingen er det Siren Sundby alle snakker om. Men storebror Christoffer og makker Frode Bovim tror på medalje i 49er.

De to kameratene fikk sølv i fjorårets VM, og vant prøve-OL i Aten i 2002. I årets VM seilte de inn til sjetteplass. Men det er mange om beinet i 49er-klassen, og på en god dag kjemper den norske båten om medalje.

I skyggen av lillesøster
- Det er jevnt og mange kandidater til gullet, men per i dag er det ingen andre som har større sjanse enn oss, sier Christoffer Sundby, og legger dermed litt ekstra press på seg selv og makker Bovim.

- Presset på oss er definitivt ikke like sterk som det Siren er utsatt for. Men dersom hun ikke hadde vært så suveren, ville nok vi fått mer oppmerksomhet.

Jevnt
Mens Siren Sundby er den desidert beste i sin båtklasse, er det langt jevnere i 49er-klassen. Det er mange båter som kan gå til topps.

Sundby og Bovim har seilt sammen i over tre år, og kjenner etter hvert de fleste av konkurrentene godt.

- Det er mange tøffe konkurrenter, men Spania er kanskje den største favoritten. I tillegg er våre treningskamerater fra England og Tyskland klare medaljekandidater, tror duoen.

- I et OL er alle maksimalt tunet og i toppform, legger de til.

Alt stemmer
Også de norske 49er-gutta føler at OL-formen er inne.

- Begge er maksimalt klar - og det må vi være. Frode skal kontrollere farten, mens jeg styrer båten. Vi er selvsagt avhengig av at begge er maksimalt klar og at samarbeidet fungerer 100 prosent. Det er kanskje den aller største utfordringem, tror Christoffer Sundby.

- Vi kom ned hit for fem-seks dager siden, men har jo vært her omtrent annenhver uke siden nyttår.

- Det er veldig gode forhold her. Det er sikftende vind- og bølgeforhold, så den som skal vinne må være komplett og beherske alle forhold.

Tror på broren
PS! Siren Sundby er meget optimistisk med tanke på storebror Christoffer og Frode Bovims medaljesjanser.

- Jeg tror de har en kjempesjanse her i OL. De har tidligere vist at de kan være best dersom alt klaffer, og en medalje er veldig sannsynlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere